Jag tror du håller med mig när jag säger att:
det är svårt att veta:
- vad din inkomst består av och
- hur du enkelt och flexibelt kan öka den.
Eller är det?
Genom att veta exakt vad din inkomst består av kan du därefter se på sätt att utöka den. Dag 3 informerade om hur du kan budgetera för att minska dina utgifter. I dagens inlägg delar jag med mig av tips och trix för att öka din inkomst. Vi delar med oss av tips som är flexibla och mindre tidskrävande som att ta ett extra jobb.
Innehåll
Börja med att jobba fram en tabell över dina inkomster
När du jobbar fram din inkomst är det viktigt att förstå vad som kan räknas som en inkomst. Vad jag menar med det är till exempel om du tror att din inkomst är precis vad du får i lön och inte inkluderar förmåner eller bonusar. Inkludera alltid alla extra förmåner och andra utgifter som din arbetsgivare betalar för dig.
Vad räknas som inkomst?
När du listar din inkomst är det viktigt att vara ärlig mot dig själv. Detta hjälper dig att få en mer exakt och realistisk bild av din ekonomiska situation samt bidra till en passande budget att jobba utifrån.
Dessa fyra områden utgör vanligtvis största delen av din inkomst:
- Anställning eller egenföretagare
Inkluderar vanlig lön och eventuella förmåner som sjuklön - Bidrag
Inkluderar A-kassa och annan bidrag som barnbidrag. - Extra inkomster
Inkluderar pension och bidrag som du får från familjemedlemmar eller en tillfällig bostad att hyra etc. - Småsummor
Inkluderar försäkringar eller kompensationer
Missar du bidrag som du har rätt till?
Varje år går flera miljarder kronor till bidrag i Sverige och det är värt att se över om det finns något bidrag som du har rätt till.
Se över bidrag hos försäkringskassan här >
Du kan också ringa 1177 för mer information om hur hälso- och sjukvården fungerar. Här kan du läsa om vilken hjälp och vilket stöd du kan få i olika situationer. Hjälp kan du får när du är sjuk, har en funktionsnedsättning, behöver tandvård eller andra hjälpmedel
Socialtjänsten i din kommun hjälper även till med om frågor gällande ekonomiskt stöd.
Bor du inom Stockholms läns landsting finns även stiftelser som patienter kan söka bidrag från. Information om hur du ansöker finns här.
Bidrag finns oftast tillgängligt för:
- Arbetslösa
- Föräldrar
- Låginkomsttagare
- Funktionshinder
Stockholm stad har skrivit en lista över vardagsekonomi för privatpersoner som kan vara värt att checka av. Se lista här. När du har kommit underfund med vad dina inkomster består av kan du börja tänka på hur du kan öka dem.
https://www.instagram.com/p/Btojanpjvqa/
Dag 5: Få hjälp med dina skulder
Om du följt de tidigare stegen i vår guide borde du nu ha fått en bättre förståelse över din ekonomiska situation. Att ha en klar och tydlig insikt över hushållets inkomst, räkningar och hushållets skulder ger dig en bättre helhetsbild över din situation. Du kan nu äntligen se ljuset i den mörka tunneln!
Dag 5 går igenom alternativ för att hantera din skuld och hur du kan få hjälp.
/Linda
Spara
Trackbacks/Pingbacks