Annons:

Har du en känsla av att vara omotiverad att gå till jobbet på morgonen? Du är inte ensam om att känna så. Flera passar på att söka nytt jobb till hösten och har under sommaren haft tid att tänka över sin jobb situation. En global Gallup-undersökningar visar att enbart 13 procent av alla som är anställda är motiverade och engagerade i sitt arbete.

För att kunna spara pengar snabbt behöver du en stadig inkomst med en lön som du kan lägga undan delar av varje månad. Med de rätta verktygen kan du se till att hålla dig peppad och motiverad på jobbet. Kanske du kan utvecklas i din nuvarande jobb situation och få tillbaka den där lilla gnistan om att jobbet är roligt och känna ett karriär-sug. Med en ökad prestation tillkommer förhoppningsvis också en löneförhöjning och då kan du lägga undan ännu mer pengar till ditt sparande mot att bli rik tillsammans med oss på sparapengarsnabbt.se. Vi har därför listat våra bästa tips för att boosta din jobbsituation idag. Läs mer om det nedan!
 

1. Varför gör du det du gör?

Fundera på varför du arbetar med vad du gör. Även om du har ett jobb som du trivs med och gillar, tänk på vad det är som gör det intressant? Vad finns det för positiva möjligheter framåt och varför tackade du ja till jobbet till en början? Det kan vara bra att stanna upp och tänka till för att verkligen uppskatta det du har och känna dig mer motiverad. Tänk på vilken situation du var innan du fick ditt nuvarande jobb.
 

2. Sätt upp mål

Sätt upp mål med jobbet. Sätt upp både långa och korta mål för att hålla den positiva lågan vid liv, både idag och i framtiden. Tänk på vad du behöver du göra för att uppnå dina mål och se till att vara engagerad på jobbet. Skriv in aktiviteterna i en kalender. Kanske du kan använda en app för det eller ett block. Gör det som känns bäst för dig. Se till att du får automatiska påminnelser för att inte dina dagliga mål ska glömmas bort.
 

3. Lär dig något nytt

Lär dig något nytt för att hålla dig aktiv inom det området du jobbar och spetsa din kompetens. Leta upp interna kurser på jobbet eller utanför jobbet. Jag har själv börjat lära mig om SQL via https://www.coursera.org/ (ett språk som är väldigt attraktivt i många tjänster idag). Flera universitet i Sverige erbjuder distansutbildningar. Välj en kurs utanför din bekvämlighet men som självklart fortfarande är relevant för din karriär. Ett hett tips är dessutom toastmasters där man kan lära sig att tala och kommunikation inför en grupp personer vilket är väldigt uppskattat på arbetsplatser. Din chef kommer att gilla ditt driv och du tillför definitivt nytt till teamet du jobbar med. Din LinkedIn profil och ditt CV kommer definitivt att se snyggare ut.
 

4. Be om feedback

Kommunicera på jobbet med kollegor och din chef. Be om återkoppling på din prestation och får du inte det, be om det. Våga vara öppen och kommunikativ på jobbet. Det visar att du är intresserad, engagerad och redo att utvecklas. När du har en bra kommunikation och relation med dina kollegor och din chef kommer du trivas bättre på jobbet, känna dig mer motiverad och prestera bättre. Du får på detta sätt veta mer om dig själv från någon annans perspektiv vilket är bra för egen självkännedom och utveckling. Allt ligger i dina händer, var mer kommunikativ redan idag!
 

5. Var här och nu

Tänk efter på vad du säger till själv och andra. Undvik negativa tankar och samtal på jobbet. Fokusera på det positiva istället. Ta inte saker personligt, det är bara ett jobb vilket ska vara 1 tredjedel (om inte mindre) av ditt liv. Försök att inte ta med dig tankar om jobb hem. Stäng av tankarna och fokusera på familj och vänner. Öva på mindfulness. Mindfulness är ett förhållningssätt som utvecklar uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Tänk inte i dåtid och stressa inte över framtiden för mycket på jobbet, var här och nu – alltid!