Behärska 30-dagars regeln.

Gör du mycket impulsköp som du efter ett tag ångrar? Glädje till saker är oftast kortvariga och normaliseras snabbt. Den sprudlande entusiasmen som du får av att köpa saker normaliseras snabbt och leder till att du vill köpa nya saker hela tiden. För att du ska få bättre kontroll över dina köp är det bättre att vänta i 30 dagar innan du köper något nytt.
 
Att undvika omedelbar tillfredsställelse är en av de viktigaste reglerna för att kontrollera dina köp och spara pengar. Vänta därför i 30 dagar för att bestämma om du ska genomföra ett köp eller inte.
 
Skriv ner dina planerade köp på en lapp för att du ska komma ihåg dem. När du efter en månad inser att den varan och tjänsten som du var väldigt intresserad av att köpa för en månad sen inte var viktig gör det att du sparar massa pengar istället. Väntar du en månad får du ett bättre perspektiv på om köpet var värt pengarna eller inte.
 
Har du någonsin varit med om att ett impulsköp som du ångrar? Vanligtvis gör vi impulsköp vid stressiga situationer. Vi kanske ska på dejt eller på middag med vännerna. Du vill gärna ha på dig något nytt men hinner inte riktigt hitta de bästa kläderna. Istället för att lägga tid på att hitta det perfekta och billiga plagget köper du något i hettans stund. Försök att planera in dessa köp bättre. Köp inte saker eller kläder för speciella tillfällen om du inte har tid för det. Försök istället att planera dessa köp bättre med 30 dagars regeln. Tänk dig att du kan använda dessa kläder vi flera tillfällen istället för ett.
 
Har du någonsin gjort ett impulsköp och hur undviker du dem? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet. Vi sammanställer dem och skriver om dem i bloggen.