Matkort

Bensinkort

Bonuskort

Matkort

Resekort

Kreditkort

Matkort

Vad är ett matkort? Varför ska man ha ett matkort? Ska man välja ett matkort utan kredit? Det är några av de frågor vi kommer svara på i detta inlägg. Läs till slutet för vi tipsar även om lite extra bonus.

OKQ8 Visa

Maxkredit: 100 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 14,95 %
Räntefritt: 60 dagar

 

  • Upp till 0,6% tillbaka
  • 2 betalningsfria månader
  • Alltid gratis årsavgift

Vad är ett matkort?

Matkort, mat kort eller matkreditkort. Alla dessa ord syftar på samma sak. Det är ett kreditkort eller betalkort som är optimerat för att handla mat med. Det handlar om att du får bäst bonus och på så sätt får mer pengar över till att handla mat.

Varför ska man ha ett matkort?

När alla räkningar är betalda, vad är den främsta prioriteringen? Du gissade rätt, det är ju självklart mat. Många väljer därför att ha ett separat matkort. Här finns pengar öronmärkta och avsatta till just mat. Det betyder att du inte kan nalla från matpengarna utan dessa finns hela tiden på detta kort. Du slipper alltså äta snabbnudlar den 24:e varje månad, för du har budgeterat och avsatt pengarna till mat. En poäng som många faktiskt glömmer, det är att du får svart på vitt hur mycket pengar du lägger på just mat, när du har avsatt ett kort som bara gäller för mat. 

Ska man välja ett matkort utan kredit?

Har du svårt att betala en räkning och har du svårt att sätta undan pengar som du sen inte rör? Då kanske du ska börja med ett matkort utan kredit som du för över pengar till. Men då får du heller inte den härliga bonusen som ett kreditkort många gånger innebär.

Matkort utan kredit

p.f.c. är ett kort utan kredit som du kan använda. Det tas ingen kreditupplysning på dig. Det kostar ingenting. Du gör bara så att du i början av månaden swishar över de pengar du har satt av för att använda till mat. Sedan använder du kortet i matvarubutikerna. Är ni två som har gemensamt matkonto? Perfekt, det är bara att ni skaffar ett varsitt kort, det är ju ändå kostnadsfritt. 

Matkort med bonus då?

Om du är ute efter så mycket bonus som möjligt är det just nu på marknaden Komplett kreditkort som ger mest bonus. Handlar du maten i en fysisk butik så får du 1 % i bonus. Handlar du din mat på nätet på till exempel Matsmart eller Mat.se så får du hela 2 % i bonus. Är ni två som har gemensamt matkonto? Perfekt, det är bara att ni skaffar ett varsitt kort, det är ju ändå kostnadsfritt. 

Vill du ha lite extra bonus?

Glöm inte att be i kassan att de kopplar din bonus till ditt kort så att du även utnyttjar matvarubutikernas bonus. Det finns ju en möjlighet att bli medlem i de flesta butiker och på så sätt samla en bonus som du får i en check som du sen kan handla för.  Willys och Hemköp har möjligheten att koppla ditt kreditkort till bonuskortet. Coop och Ica däremot behöver du ha ett separat medlemskort eller så visar du upp ditt id-kort bara för att få din bonus. 

Är du redo för en bättre kreditkorts-upplevelse?

Ansök idag, Riskfritt

Det tar enbart några få minuter att ansöka om kreditkort