Att jobba hemifrån är något som många drömmer om. I en tidigare artikel ger vi dig tips om hur du tjänar pengar, utan att jobba vilket är snarlikt att jobba hemifrån. I denna artikeln bloggar vi om fördelar och nackdelar med att jobba hemifrån, hur man kan jobba hemifrån och med vad man kan jobba med (exempelvis chattoperatör, svensklärare eller utvecklare). Vi tipsar även här om hur du sparar pengar genom att jobba hemifrån.

När vi blir föräldrar och får barn kan det vara en utmaning att få allt att gå ihop. Fasta tider mellan 07:30 – 16:30 och ibland flera veckor utan tillgång till telefon är inte längre möjligt. När man har ett krävande jobb med distanser till hemmet är vabbandet inte lika enkelt som drömmen om att kunna jobba hemifrån.

Genom att jobba hemma kan du maximera produktiviteten och skippa långa transporter från lämning/hämtning av barn, träning och handla mat. Tid är pengar. Vi tycker självklart om att spara pengar och ger dig därför de bästa tipsen att jobba hemifrån.

Vem förmedlar arbeten hemifrån?

Det finns flera konsultmäklare som förmedlar arbeten hemifrån. Vi listar ett antal inom olika områden nedan.

 • ENKL.se
 • Trib.se
 • Hiroy.se
 • Gigstr.com
 • Knackrekrytering,se
 • Rightpeoplegroup.com
 • Adecco.se
 • Keyman.se

Fördelar med att jobba hemfrån

kvinna jobbar med dator

 • Sparar tid genom att minska transporttiden
 • Dina tider är oftast flexibla
 • Du kan jobba på valfri plats
 • Du kan spendera mer tid med familj och vänner

Nackdelar med att jobba hemifrån

Dessa nackdelar bör du känna till innan du bestämmer dig för att jobba hemifrån.

 • Du bör vara disciplinerad och kunna koncentrera dig på ditt arbete. Precis som på en arbetsplats är det jobb som gäller på jobbet. Sätt i hörlurar för att inte bli störd och borra ner huvudet och kör 110 % i 50 minuter för att sen ta det lugnt i 10 minuter. Sätt klockan om du behöver.
 • Beroende på vad typ av jobb du bestämmer dig för att göra hemma kan det kräva mer tid av dig i början. Planera därför mer tid i början när du börjar jobba hemifrån.
 • Att sitta hemma och jobba kan bli ensamt om du inte har andra kollegor som sitter och jobbar med dig. Försök därför att variera tiden hemma med andra platser där du kan träffa personer i samma situation som dig, som frilansar eller jobbar som chattoperatörer på distans.

Hur kan man jobba hemifrån?

För att kunna jobba hemifrån behöver du vanligtvis en dator och en bra internetuppkoppling. Att söka om jobba hemifrån går oftast mycket enklare om du dessutom har någon typ av färdighet. Är du specialist inom ett yrke där möjligheten att jobba på distans är större ökar det dina chanser att jobba hemifrån. Jobbar du som låssmed kan det vara svårt att byta lås på dörrar hemifrån som ett exempel.

Jobbar du inom IT-branschen har du en klar fördel att hitta jobb. Är du däremot duktig inom det kreativa området som att skriva eller designa bilder är det eftertraktat inom frilansbranschen. Vi har listat de bästa tipsen på jobb som du enkelt kan kombinera ditt familjeliv med eller det exotiska strandlivet.

Vad kan man jobba med hemifrån?

Hitta nytt jobb

Chattoperatör

Idag finns det flera alternativ för dig som vill jobba hemifrån som chattoperatör. Hitta en lång lista på jobb som chattoperatör här.

Chattoperatör finns även för dig som är kunnig inom ett visst område som till exempel CMS- system WordPress. Jag signade upp mig på UpWork och blev kontaktad av en rekryterare som sökte svensktalande chattoperatörer på distans. Då kan du tjäna upp till $20/timme och jobbar cirka 25 timmar i veckan. Det går att leva på men då måste du leva snålt. Med UpWork tas en avgift på dina första $500 fakturerade intäkter. Därefter dras 10 % på allt mellan $500 – $10 000 och 5 % om du tjänar mer än så.

Är du duktig på något som särskiljer sig från mängden. Kan du ett unikt språk som svenska, eller specialiserad inom ett yrke som sökmotoroptimerare blir enklare att hitta jobb.

Starta din egna blogg

Att starta blogga kan vara jättekul. Vår observation är att nischade bloggar inom ett område som du känner dig passionerad inom funkar väldigt bra. Tycker du om att skriva om ekologisk hudvård och lyckas fånga läsarens intresse, då ska du definitivt satsa på det.

Antingen tjänar du på reklam via Google (Adsense) eller så kan du tjäna pengar på affiliate-nätverk. Med affiliate-marknadsföring får du en provision baserad på den försäljning du driver till företaget som du marknadsför.

Det tar dock väldigt lång tid att få affiliatemarknadsföring att funka. Försök starta en blogg med en vän eller bekant som har samma intresse. Det hjälper alltid att ha stöttning i arbetet då det krävs mycket energi och tid av dig.

Vi tipsar om ett jättebra affiliateprogram som heter Adrecord. Med Adrecord kan du marknadsföra välkända varumärken som Avanza.

Tjäna pengar på undersökningar

Som du kanske har sett mycket reklam på när du söker på jobba hemifrån finns möjligheten att göra undersökningar och tjänar pengar på det hemifrån. Att göra undersökningar ger inte mycket pengar utan är mer en sysselsättning för dig som vill tjäna en del extra pengar. Det blir svårt att leva på att göra undersökningar.

Bli influencer på sociala medier (Instagram, Facebook eller YouTube)

Den senaste största digitala marknadsförings-kanalen är influencer-marknadsföring. Lyckas du inom denna bransch kan du tjäna väldigt mycket pengar. Fånga användares intresse på sociala medier och sponsra stor-företags varumärken. Precis som med blogg-verksamheten kräver detta mycket tid, originalitet och uthållighet. Lyckas du med detta – lyckas du dock stort.

Copywriter / Journalist

Gillar du att skriva texter och kan berätta storys online är detta en jättebra sysselsättning att kombinera arbetet med att starta egen blogg till exempel. Flera företag idag söker personer som är duktiga på att skriva. Det är väldigt enkelt att hitta skrivjobb.

Sök skrivjobb på Upwork, Freelancer eller Indeed.

Utvecklare

Är du utvecklare, då har du verkligen valt rätt yrke. Det finns flera jobb som utvecklare på distans. Det kan handla om utveckling av system som WordPress. Kontakta frilansuppdragsgivare. Det gör att du slipper spendera din tid på att söka jobbet själv. De ger istället uppdrag till dig som är duktig i området. Det finns flera frilans uppdragsgivare idag som kontaktar dig via LinkedIn. Ett tips är därför att optimera din LinkedIn-profil och sök jobb via den portalen.

Vad mer är värt att nämna?

Utöver UpWork finns det andra plattformar som man kan registrera sig på. Fiverr är en liknande plattform. Dessa plattformar är förmedlartjänster mellan arbetssökande och arbetsgivare från hela världen.

Konkurrensen är dock hård när du ansökningar om samma jobb kommer från hela världen. Därför är det viktigt att du har riktigt bra erfarenhet eller kan erbjuda något unikt som dina språkfärdigheter.

Har du några andra bra tips på jobb hemifrån? Vad är dina erfarenheter eller kunskaper om att jobba hemifrån?