Gör fyrdubbla satser gryta. Grytor är enkla, snabba och lätta att förbereda. Plus att de är supergoda. När du förbereder dina grytor, planera för fyra satser och förvara de tre extra grytorna i frysen. Behöver du en snabb och redan förberedd måltid till familjen kan de färdiga grytorna i frysen var jättebra till hands. Gör en snabb sallad och värm grytorna.

 

Indisk kikärtsgryta.

Hemsidan ”Under Tian” har flera bra recept på billiga måltider. Bland annat tipsar de om en billiga Indiska kikärtsgrytan. Smakrik, nyttig och billig med smaksättande igredienser som ingefära, garam masala och gurkmeja. Tillsammans med kokosmjölk och grönsaker blir det en jättegod gryta som bäst serveras till ris. Grytan går jättebra att frysa in. Ingredienser till grytan är potatisar, sötpotatis, kokosmjölk, lök, vitlöksklyftor, grönkål, kikärtor, ingefära, garam masala, gurkmeja, röd chili och grönsaksbuljongtärning.

Recept på Indisk kikärtsgryta hittar du här. 

 

Smarrig köttgryta.

Klassisk höstgryta på högrev, palsternacka och rotselleri. Passar perfekt i höstmörkret och kan enkelt frysas in och serveras när tiden inte räcker till. Enkel och snabb köttgryta med högrev, buljong, lök, morot, rotselleri, palsternacka vitpepparkorn och lagerblad.

Recept på Smarrig köttgryta hittar du här. 

 

Krämig Kycklinggryta med gnocchi.

Kycklinggrytan går att göra med olika typer av kycklingalternativ. I detta recept ingår kycklinglår som är en god lättlagad råvara. Tillsammans med färsk gnocchi blir det en spännande och smaskig gryta. Andra ingredienser till denna spännande kycklinggryta är lök, champinjoner, rapsolja, matlagningsgrädde och ajvar relish stark.

Recept på krämig kycklinggryta med gnocchi hittar du här.

 

Detta är enbart få tips av flera spännande grytor. Till hösten och Halloween är det extra värmande och uppskattande med grytor till familjen. Ett annat alternativ utöver grytor att frysa in är soppor. Här tipsar Johan om en smarrig pumpasoppa. Enkel att kombinera med andra råvaror till smarriga soppor, grytor och bakverk.

LÄS MER:   SPARTIPS 35: Ge bort en tjänst till familj och vänner

Har du andra tips på mat som är bra att frysa in? Kommentera i kommentarsfältet.

 

Show Buttons
Hide Buttons