Gör fyrdubbel sats gryta. Grytor är enkla, snabba och lätta att förbereda. Plus att de är supergoda. När du förbereder dina grytor, planera för fyra satser och förvara de tre extra satserna grytor i frysen. Behöver du en snabb och redan förberedd måltid till familjen kan de färdiga grytorna i frysen funka jättebra. Gör en snabb sallad och värm grytorna och snabbt har du din färdiglagade mat redo att serveras. Fortsätter du läsa vårt spännande spartips får du härligt goda och billiga tips på maträtter som du kan göra fyrdubbel sats av.

Indisk kikärtsgryta

Hemsidan ”Under Tian” har flera bra recept på billiga måltider. Bland annat tipsar de om en billiga Indiska kikärtsgrytan. Smakrik, nyttig och billig med smaksättande igredienser som ingefära, garam masala och gurkmeja. Tillsammans med kokosmjölk och grönsaker blir det en jättegod gryta som bäst serveras till ris. Grytan går jättebra att frysa in. Ingredienser till grytan är potatisar, sötpotatis, kokosmjölk, lök, vitlöksklyftor, grönkål, kikärtor, ingefära, garam masala, gurkmeja, röd chili och grönsaksbuljongtärning.

Recept på Indisk kikärtsgryta hittar du här. 

Smarrig köttgryta

Klassisk höstgryta på högrev, palsternacka och rotselleri. Passar perfekt i höstmörkret och kan enkelt frysas in och serveras när tiden inte räcker till. Enkel och snabb köttgryta med högrev, buljong, lök, morot, rotselleri, palsternacka vitpepparkorn och lagerblad.

Recept på Smarrig köttgryta hittar du här. 

Krämig Kycklinggryta med gnocchi

Kycklinggrytan går att göra med olika typer av kycklingalternativ. I detta recept ingår kycklinglår som är en god lättlagad råvara. Tillsammans med färsk gnocchi blir det en spännande och smaskig gryta. Andra ingredienser till denna spännande kycklinggryta är lök, champinjoner, rapsolja, matlagningsgrädde och ajvar relish stark.

Recept på krämig kycklinggryta med gnocchi hittar du här.

Värmande och billig mat till hela familjen

Detta är enbart få tips av flera spännande grytor som enkelt kan frysas in för flera framtida måltider. Till hösten är det extra värmande och uppskattande med grytor till familjen.

Ett annat alternativ utöver grytor att frysa in är soppor. Här tipsar Johan om en smarrig pumpasoppa. Enkel att kombinera med andra råvaror till smarriga soppor, grytor och bakverk.

Behöver du köpa ingredienser till maten? Då kan du göra det hos Matsmart om upp till 90 % rabatt på maten. Köp mat online hos Matsmart här. 

Har du andra tips på mat som enkelt kan frysas in? Kommentera i kommentarsfältet.