Annons:

Luften blir kyligare samtidigt som kvällar och mornar blir mörkare. Vad passar inte bättre än att starta hösten med en fräsch och härlig detox och detoxkur. En detox boostar din energi, ditt immunförsvar och håller dig frisk och alert i höstmörkret. Det är viktigt att hålla sig frisk, inte minst på grund av hemska virus men också för att spara pengar på att inte sjukskriva sig.

5 bästa anledningar till detox

En detoxkur stärker vårt immunförsvar, blir av med gifter och rensar kroppen.

Att äta och dricka rätt ger positiva effekter på mental hälsa då vårt humör påverkas av det.

Gör en detox-kur med vänner och familj. Det skapar en gemenskap om att hälsan är viktig och att man bryr sig om varandra.

Med detox orkar du mer och kan få mer energi att träna vilket är viktigt. Fysisk inaktivitet under Covid-19 riskerar att bli ytterligare en pandemi att hantera, en pandemi som riskerar att föra med sig kraftigt försämrad folkhälsa och ökad dödlighet i vissa grupper.

Du får mycket friskare och finare hy.

Detoxkur, ingredienser

Det enklaste receptet för detox juice är vatten. Drick mycket vatten och minst en liter per dag.

Fyra ingredienser som ger riktigt bra effekt i vattnet är citron, mynta, gurka och ingefära. Lägg dessa superingredienser i en stor kanna eller i en flaska full med is och vatten under natten. Drick flera glas (helst på fastande mage) hel nästa dag.

Citron

Citronvatten ger en stark effekt för detox. Citronvatten rengör kroppen. Tillsätt skivad citron i en stor kanna med vatten, alternativt pressa färsk citronsaft i kannan eller i ett glas.

Mynta

Mynta ger en uppfriskande smak av sötma. Det hjälper även kroppen att smälta maten snabbare och lugnar även magen vid fall av magkramp. Minten funkar utmärkt att bland med citron och gurka.

Gurka

För extra vätskeersättning i vattnet rekommenderar vi gurka. Det funkar precis lika bra hemma som på spa. Gurka innehåller dessutom antiinflammatoriska egenskaper.

Ingefära

Super-roten ingefära rengör hela kroppen, hjälper matsmältningen och lugnar magen. Lite ingefära räcker långt. Skär några tunna skickar och lägga det därefter i vattnet.

En portion detox

För en portion detox rekommenderar vi tre till fem skivor gurka, en halv citron och några kvistar myntablad i 1 liter vatten. För en lite extra touch funkar dessutom skalad ingefära.

Lycka till och glad höst!