Min familj hade det ansträngt med ekonomin och då började vi använda kuponger på nätet eftersom man hört att massa pengar skulle sparas då. Jag förvandlades till en rabattkodjägare online, shoppade på rea och byggde ett lager av de saker som var mest förekommande bland kuponger som till exempel tandkräm och frysta varor. Det tog nästan över mitt liv och jag köpte mer bearbetad mat än vad jag vågade erkänna.

Sedan dess har jag lugnat ner mig en aning och är mer kostmedveten. Det finns inte mycket processad mat i min frys längre. Jag använder dock fortfarande kuponger för att spara pengar i mataffären online. Här är fem tips att tänka på för att spara pengar när du använder rabattkoder på nätet.

1. Använd inte alla kuponger du ser.

Bara för att en kupong ger dig 50 % rabatt betyder inte det att du kommer använda det. Om det inte är en produkt som du vanligtvis brukar köpa eller är intresserad av, försök att undvika den. Du kommer bara skapa ett lager av skräp. Det blir även svårt för dig att identifiera vilka kuponger du ska använda dig av framöver.

2. Ha dina kuponger på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Samla på dig kuponger som gör det lätt för dig nästa gång du ska handla att använda dem. Handlar du online. Gör en lista på de kuponger som du vet är användbara till nästa gång du storhandlar. Är det fysiska kuponger som du vet att du kommer använda till produkter du tycker om och använder, förvara dem på ett praktiskt ställe. Förvara till exempel kupongerna i din handväska eller plånbok. Kupongerna gör ingen nytta på köksbordet om du är i affären.

3. Kombinera rabattkoder med rea-produkter för att spara ännu mer pengar.

För att göra ännu större besparingar är det bästa att använda kupongerna under rea-tider. Det kan innebära att du måste vänta ett slag till priset är på rätt nivå. Vissa produkter köper jag inte om de inte är på rabatt och de kan vara värda att vänta på. När de lite mer dyra produkterna är på rea passar jag på att köpa flera stycken på samma gång. Var dock noga med att kolla utgångsdatumet så att du inte lagrar dina vanligtvis dyra produkter alltför länge.

4. Digitala kuponger.

Digitaliseringen skapar stora möjligheter för oss och också för rabattkoder. Aldrig har det varit lättare att hitta rabattkoder online. Det finns flera hemsidor och appar som erbjuder flera attraktiva erbjudanden online som ger möjligheten till ett sparande. Rabatterat.se är ett exempel på flera av de alternativ som finns online.

5. Registrera dig på lojalitetsprogram.

Sist men inte minst, registrera dig på lojalitetsprogram. Bättre priser och erbjudanden ges till de kunder som är lojala och gör flera köp hos samma butik. Registrera dig på mejlutskicken för att inte missa speciella erbjudanden.

Dessa fem tips kan hjälpa dig att göra besparingar på varor du skulle köpt även om de inte var rabatterade. Vad är inte bättre än att spara pengar på tråkiga varor?

Hur mycket tid ägnar du åt att söka efter kuponger? Och vad är ditt bästa trick för att hitta rabatter snabbt och enkelt?

/Linda
Spara