Privatlån upp till 600 000 kr

Jämför banker och privatlån. Räkna vad ditt lån kostar dig och ansök enkelt och snabbt online. 

Jämför privatlån om upp till 600 000 kronor

Få svar från långivare. Snabbt, säkert och kostnadsfritt med sparapengarsnabbts hjälpmedel. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Lånet skyddas inte av någon form av säkerhet som bostad eller bil. Lånebeloppet är vanligtvis från 5 000 kronor till 600 000 kronor. Eftersom banker och kreditgivare tar större risker när de ger ut ett lån utan säkerhet är dessa lån normalt sätt lite dyrare än exempelvis ett CSN eller bostadslån. Vill du låna ett mindre belopp om upp till 50 000 kronor rekommenderar vi snabblån/smslån/minimilån.

Vem kan ta ett privatlån?

De generella grundläggande kraven för att få ta ett privatlån är vanligtvis:

– Ålderskrav på minst 20-23 år.
– Är och har varit folkbokförd i Sverige i vanligtvis minst 12 månader.
– Ej betalningsanmärkningar

En kreditprövning hos ett kreditinformationsföretag som UC, Creditsafe eller Bisnode Kredit när en ansökan görs. Detta för att säkerställa en god återbetalningsförmåga.

Pris

Privatlån är jämförelsevis vanliga banklån med pant som bostadslån och billån ett dyrare alternativ. Effektiv ränta på ett blancolån ligger oftast mellan 3 % – 20 %. Återbetalning av lånet görs vanligtvis genom delbetalningar i form av amortering. För att låna pengar betalar du även ränta på ditt lånade belopp. Räntan varierar beroende på kreditgivare. Se ränta för långivare med hjälp av vår lånekalkylator.

Jämför privatlån

Innan du ansöker om ett privatlån är det viktigt att veta hur ett privatlån jämförs och vilken långivare som passar dig.  Att göra en ordentlig jämförelse innebär mer än att bara titta på den effektiva räntan på kreditgivares hemsida. Du måste också tänka på mindre uppenbara saker som kan påverka den summa du faktiskt återbetalar. Vi ger tre exempel på det nedan:

  1. Kommer långivaren faktiskt låta dig låna exakt hur mycket du vill eller kommer de enbart låna dig 10 000 kr till exempel? Många privatlångivare har en restriktion för nya kunder med tanke på att de inte har en god lånehistorik/återbetalningsinformation om dig sedan tidigare.
  2. Vad händer om du mot all förmodan inte kan betala tillbaka i tid? Hur höga är förseningsavgifterna? När kommer din faktura att hamna hos inkasso?
  3. Ansvarar långivare för eventuella avgifter som inte är omedelbart uppenbara? Utöver räntan kan det även tillkomma uppläggningsavgift och aviseringsavgift. Ränta och avgifter är kostnader för kreditgivaren och fungerar inte som en återbetalning på lånet. De grundar sig i kostnader för upplåning och administration samt bankens vinst.

Checklista

– Hur mycket vill du låna?

– Hur länge vill du låna?

– Eventuella avgifter

Kontrollera när du har tagit ditt privatlån att du kan återbetala när som helst innan ditt bestämda återbetalningsdatum. En del privatlångivare låter dig inte förtidslösa ditt privatlån. Om dina omständigheter förändras kan du spara ränta de dagar du inte behöver lånet.