innehåller annonslänkar för Adlibris

Minns ni det här inlägget?

Varför inte starta året med att göra en plan för hur just du ska investera i dig själv? Vi kommer köra en serie inlägg på bloggen där vi går igenom hur du får till var och en av dessa punkter. Vi startar serien med böcker. Varför är det så viktigt att läsa böcker?

Vem tar du helst investeringsråd ifrån? Killen på banken som tjänar provision när du väljer en viss fond med en lite högre avgift, som själv inte lever på sina aktier utan på en lön han får från banken? Din kusins fru som hört från någon om en riktig aktieraket? Eller så köper du en bok och därmed tar råd från en av världens mest framgångsrika investerare som tex Warren Buffet.

Vare sig det gäller aktier, eller dieter eller relationsråd , se till att välja en expert inom området. Vi kommer inte starta året med våra egna favoritböcker, utan någon otroligt mer framgångsrik – Bill Gates.

Här följer således hans fem rekommendationer.

  1. An american marriage, 109 kr
  2. These truths, 189 kr
  3. Growth, 364 kr
  4. Prepared, 246 kr
  5. Sömngåtan, 45 kr

Men det gäller inte bara att köpa boken såklart. Om ni inte har inne vanan att läsa behöver ni även få tid till den. Vårt tips är att du tittar på hur många sidor boken har. Säg att den har 360 sidor. Då delar du siffran på antal dagar i månaden och får fram hur många sidor du behöver läsa per dag. En månad med 30 dagar innebär att du bara behöver läsa 12 sidor per dag. Det låter väl enkelt?

Ett bra mål är att se till att läsa åtminstone en utvecklande bok per månad. Vi kommer självklart fortsätta komma med tips på böcker som antingen vi eller andra framgångsrika personer rekommenderar så att ni har tips på bra böcker för varje månad under 2023.

Kommer du investera i dig själv och din framgång år 2023?