Vad är UC och lån utan UC? UC är Sveriges största och centrala affärs- och kreditinformationsföretag som de flesta storbanker använder sig av för att avgöra om de beviljar dig lån eller inte. Lån utan UC betyder att kontroll av din ekonomiska historik görs utan UC. Det betyder att låneansökan görs med andra kreditföretag som Creditsage och Bisnode Kredit. Nedan listar vi anledningar till varför lån utan UC är en fördel.  

Fördelar med lån utan uc och utbetalning direkt 

1. Inga långa utredningar

Låneansökan är helt anonym och kreditkontrollen görs via kreditföretag som Creditsafe eller Bisnode Kredit. Flera lån-företag accepterar ett lån i 90 dagar utan UC. Det brukar stå tydligt på långivarens hemsida om vad som gäller i låne-ansökningsprocessen. Använder de sig av ett annat typ av kreditföretag kan du läsa om det i deras FAQ. Kontakta annars kundtjänst om det inte är tydligt. 

2. Snabbt och enkelt

Vanligtvis tar storbankerna en ekonomisk kontroll med UC. Till skillnad från storbankerna går låneprocessen hos mindre långivare mycket snabbare och enklare. Har du råkat ut för oväntade utgifter som reparationsbehov av bil eller har du fått hål i tänderna som måste lagas är ett snabbt lån utan UC en bra lösning. 

3. Spara pengar

Skulle du ha flera oförutsedda utgifter som akut måste täckas kan du med hjälp av ett lån betala av de sena betalningarna och slippa förseningsavgifter. Lånar du pengar en kortare period slipper du dessutom höga avgifter. Kontrollera och jämför kostnader innan du tar ett lån. En del lån och krediter tar avgifter för att förtidslösa lån. Läs igenom det finstilta. 

LÄS MER:   Spara pengar och betala av ditt bolån

4. Lån kan göra dig oberoende och fri

Flera personer jobbar idag för en ekonomisk frihet och ett oberoende. Med ett lån utan UC kommer en frihet eftersom du inte behöver fråga familj och vänner om pengar. Frågar du familj och vänner om pengar kan det leda till konflikter. Var dock noga med att du kan återbetala lånet.

5. Flexibel återbetalning

Flera långivare erbjuder idag en flexibel återbetalning i form av kreditkonton. Ett kreditkonto fungerar precis som ett kreditkort. I kreditkontot har du en redan beviljad kredit som du kan använda dig av. Till skillnad från ett vanligt lån kan du enkelt och snabbt göra utbetalningar och inbetalningar då du redan har en redan beviljad kredit. 

Lån utan UC med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning och inte har skött ekonomin skulle vi inte rekommendera att ta ett lån utan försök istället att leva snålt, spara pengar och skaffa en buffert. De flesta långivare vill inte låna ut pengar till personer som inte har möjlighet att betala tillbaka lånet. Skulle du inte ha en annan lösning än att ta ett lån finns det dock långivare som beviljar lån med betalningsanmärkning. 

Jämför långivare utan UC

Långivare ger möjligheten att låna pengar utan ränta en period. Det kan vara från en dag och upp till ett år som lånet är räntefritt. Självklart beror det på vad du lånar till och långivare. Efter den räntefria perioden betalar du som vanligt igen.

Tar du lån utan UC eller med UC?