Annons

Vardagen är ofta fylld av rutiner. Från att stiga upp på morgonen till att lägga sig på kvällen. Rutiner som att handla i samma mataffär och gå till samma gym. Rutiner är positivt och negativt. Ibland stannar vi inte upp i vardagens rutiner för att utvärdera ekorrhjulet som vi ibland lever i. Kanske vi kan byta ut våra dagliga rutiner till något bättre?

Spara upp till 15 000 kr per månad

Finns det en mataffär som gör att dina matkasse blir billigare? Finns det ett billigare gym-alternativ? Går du till gymmet som du betalar för varje månad? Avsluta gymkortet om du inte använder det och det är möjligt att du kan spara 15 000 kr på att gå till en billigare mataffär. Har du inte stannat upp och utvärderat alternativen tidigare är det dags att göra det nu. Ta dig tiden till billigare förändringar. Mataffären som du går till varje dag kan vara en av de dyraste alternativen.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att hitta den billigaste mataffären. Håll koll på de 20 saker du brukar köpa oftast och handla dessa artiklar i de butiker som finns nära dig. Genom att göra denna jämförelse kommer du att till slut hitta det billigaste alternativet. En av affärerna kommer att hamna i toppen av det billigaste inköpet.

Billig mat online.

I artikel ”SPARTIPS 25: Planera måltider baserat på vad affärerna säljer billigare.” skrev vi om en stor prisjämförelse flera butiker med välkända dagligvaruprodukter gjord. Den billigaste av matkassen ligger på 1 820 kronor och den dyraste matkassen på 2 112 kronor i Stockholm. Detta innebär en stor prisskillnad.

Sveriges matbutiker jämfördes i undersökningen och det visade sig att Willys har Sveriges billigaste matkasse online. På listan av billig mat online kommer därefter COOP, Maxi stormarknad, Hemköp, ICA kvantum, mat.se och sist mathem.se.

En stor prisskillnad är till exempel hushållsosten på cirka 26 %. Kilopriset på Arla hushållsost ligger på 90,41 kronor. Samma hushållsost kostar 74,50 kronor på Willys. Willys är billigare eftersom de tycker inte att det borde finnas stora prisskillnader online i jämförelse med den fysiska butiken. Detta är ett sätt att främja de digitala affärerna.

Byt till en billiga matleverantör.

Trots att prisskillnaden är transparent online och bytet enbart är ett klick bort, är bytet av matleverantör svårare än så. Anledningen till att bytet är svårare än bara ett klick beror på andra faktorer som styr köpbeslutet. Faktorer som leveransen av råvarorna, kvalitén och att det är lätt att byta matvarorna om man skulle vilja göra det. Dessa faktorer styr köpbeslutet och gör att flera personer håller sig till de affärer som de alltid handlat i tidigare.

Brukar du alltid gå till samma matvarukedja eller byter du ibland för att kunna jämföra priser?