Gör dina egna gåvor istället för att köpa saker från affären.

Alla uppskattar att få något som är skapat med kärlek och glädje som hemmagjorda presenter. Hemmagjorda presenter anses ofta vara något speciellt eftersom vi har ansträngt oss, gjort dem med kärlek och känsla till någon.

Söker man efter hemmagjorda presenter på internet, kan man tro att det tar väldigt lång tid att göra hemmagjorda presenter. Sanningen är att det inte krävs mycket för att göra dessa presenter och inte heller speciella verktyg. Vi ger exempel på hur långt man kan gå med hjälp av kreativitet och en mindre summa pengar.

1. Muffin bukett.

Cupcake Flowerpot Bouquet from Dawn Foods UK on Vimeo.

Istället för att ge en bukett med blommor kan du ge en bukett med muffins. Det är det bästa av två världar. Tro det eller ej, denna unika traditionella present är förvånansvärd enkel att göra själv.

För dig som inte har tid att göra muffins eller inte är duktig på det kan köpa redan gjorda muffins och samla ihop dem till en bukett. Du kan vara hur kreativ som helst. Varför inte göra en bukett av enhörning cupcakes? Hur du samplar ihop buketten är upp till dig. Krukor är ett jättebra alternativ eller större muggar.

2. Smaksatt olivolja.

Smaksatt olivolja är enkelt att göra och perfekt till den som gillar att laga mat. Trots att dessa smaksatta olivoljor är relativt enkla att göra handlar det om mer än att bara lägga örter i en flaska och fylla den med olja. Se ovan video för en bättre förklaring om hur du gör.

3. Kemikal-fri lotion.

Har du familj eller vänner som är oroliga över skadliga kemikalier i kosmetikan? Då skulle hemmagjorda lotions vara ett perfekt alternativ till dem. Lotion är något som alla skulle bli glada över och något som alla behöver. Vi får alla torr hy ibland. Lotions är väldigt roliga att göra också och låter din kreativa sida blomma ut. Du kan experimentera med olika typer av oljor och former.

4. Naturligt Torr-schampo.

Torr schampo räddar i de mest stressiga situationerna för de som inte har en timma extra varje morgon för att tvätta och torka håret. Torr schampot gör att håret fräschas till och inte ser smutsigt eller flottigt ut. Kan mycket väl rekommenderas till den som lever ett stressigt liv.

5. Hemmagjorda doftljus i fina burkar.

Doftljus är en av de mest populära presenterna man kan ge någon. De är dock vanligtvis relativt dyra. Men du skulle enkelt kunna göra dem hemma för en bråkdel av kostnaden. Det finns flera olika recept på internet om hur du gör ett doftljus, speciellt eftersom det är så många olika typer av ljus du kan göra. Det billigaste är att använda sig av ”vegetabiliskt matfett” (vegetable shortening), Crisco istället för vax. Ljus som är gjorda av vegetabiliskt fett brinner längre än de flesta vax ljusen. För att spara extra mycket pengar på denna fina present, kan du använda dig av makeup eller crayons och lukten kan skakas av extrakt som du förmodligen redan har i köket som vanilj, mandel eller citron extrakt.