Att samla in pengar till välgörenhet är roligare än vad man tror. Låter du kreativiteten flöda kommer finns det oändliga möjligheter att ge till de som behöver. Vi ger dig roliga idéer för att du ska komma igång att samla ihop pengar till välgörenhetsändamål.

Ideella organisationer som arbetar med välgörenhet

Idag finns det mycket ideella organisationer som arbetar med välgörenhet. På hjälporganisationerna.se finns listade organisationer för inspiration om vilken välgörenhetsorganisation du ska välja: https://www.hjalporganisationerna.se/.

Samla in pengar via internet

Vill du samla in pengar till något som är viktigt för dig går det bra att göra det via en hemsida eller sociala medier. Starta gratis hemsida gör du enkelt via WordPress. Facebook erbjuder dessutom ett sätt att samla in pengar som fungerar jättebra för privatpersoner. Ett tips är att samla in pengar på din födelsedag. Som present kan personer skänka pengar till välgörenhetsändamålet som du bestämt dig för.

starta en insamling på Facebook

6 roliga sätt för att samla in pengar till välgörenhet.

6 roliga sätt för att samla in pengar till välgörenhet.

Vad är välgörenhet?

Välgörenhet är en organisation vars syfte är att hjälpa och samla ihop pengar för de som är i behov. Välgörenhet definieras även som villigheten att erbjuda hjälp, oftast handlar det om pengar till personer som är i behov av det. Du ger något som tillhör dig till någon annan.

När du ger till välgörenhet, får du en känsla av lycka. Vet du varför? Ger du något som du håller av, ger du glädje till andra. För de flesta handlar det om pengar. Har du några tankar på att ta något ifrån någon annan, kommer det att skapa problem i ditt liv.

Ge bort något med glädje

Den som ger något frivilligt och med glädje är mycket bättre i jämförelse med de som ger något för att få något tillbaka. Din intention ska underlätta och hjälpa de personer du ger till och inte för att bli känd eller tjäna pengar.

Vill du läsa mer om välgörenhet? Param Pujya Dadashri har gett svar till många frågor gällande fördelar med välgörenhet. Vilka är de mest värdefulla donationerna? Hur många olika typer av välgörenhet finns det? Till vem kan vi ge? Vilken typ av närvaro ska vi ha för att ge donationer? Vad är anonym välgörenhet och donation? etc.

/Linda
Spara pengar snabbt