Vi konsumerar och köper massa presenter till våra nära och kära. Presentkonsumtionen ligger på mer än 50 miljarder kronor per år. Presenter spenderar far- och morföräldrar mest pengar på, och speciellt på bröllopspresenter. Detta är en undersökning som gjorts av Nordea.

Bröllopspresenter ligger på cirka 6 000 kronor i snitt. Flest köpta presenter är födelsedagspresenter till barn. Pengar ges ofta till studenter och konfirmander medan gåvor som fonder och aktier ges vid dop. Istället för att låna pengar och handla presenter på kredit är det bättre att ge presenter i form av tjänster. Det gör att du sparar pengar och att du sparar på miljön.

 

Tjänster att ge till familj och vänner.

Beroende på vad din familj och vänner behöver för typ av hjälp kan tjänsten variera. Bara fantasin, behoven, egna orken och förmågan sätter gränser. Vi ger tre förslag om vilka tjänster du kan ge till familj och vänner nedan.

  1. För nya föräldrar skulle en kväll med barnpassning som present passa perfekt. Eller varför inte erbjuda dig att handla mat eller laga mat åt dem en kväll. Skäm bort föräldrarna.
  2. Erbjud att hjälpa till i huset hos någon som har hus och behöver hjälp med det. Alternativt kan gräsmattan behövas tas om hand eller huset målas om. Hjälp till med det som behövs i huset.
  3. Erbjud städhjälp till någon som har det stressigt i vardagen. Det skulle uppskattas mer än något annat för en person som inte har orken att städa hemma.

 

Låt fantasin flöda och erbjud hjälp till dina nära och kära. Vanligtvis brukar tid uppskattas mycket mer än saker. Vi ger alltför lite tid till personer vi bryr oss om och tycker om. Har du några andra bra tips på tjänster som man kan ge till familj och vänner? Gilla gärna och kommentera inlägget om att ge bort en tjänst till familj och vänner.

LÄS MER:   Spara pengar strategiskt och hitta en Spanienresa i garderoben

 

/Linda från Spara

 

Show Buttons
Hide Buttons