Betalar du avgifter för ej aktiva medlemskap? Det kan till exempel vara gym som du inte går till eller Netflix-prenumeration som inte används. Vi ger dig tips om hur du sparar pengar på att avsluta oanvända medlemskap i denna artikel.

Gör en lista över dina utgifter

Gör en lista över dina utgifter. Gå igenom vad du verkligen behöver och vad som är viktigt för dig. Avsluta medlemskapet med detsamma om det inte används. Förnya medlemskapet kan alltid göras vid ett senare tillfälle om det saknas. De flesta gym har inte lång uppsägningstid.

Netflix är också superenkelt att avsluta.

1. Logga in på Netflix
2. Klicka på ditt konto (Your Account)
3. Se punkten Medlemskap & Fakturering (Membership & Billing) till vänster.
4. Klicka på Säg upp Medlemskap (Cancel Membership)
5. Klicka på Genomför Uppsägningen (Complete Cancellation) för att bekräfta uppsägningen.

De flesta medlemskap kan enkelt avslutas via internet eller per telefon. Du behöver inte gå till något kontor.

Så får du ordning på större utgifter och skulder

Har du större utgifter och skulder som du behöver hjälp med att avsluta finns det hjälp att få. Vi har en guide som heter ”Ta kontrollen över din ekonomi på 7 dagar” som kan vara en bra början att läsa in sig på. I guiden får du bland annat hjälp med att förstå vilka skulder som ska prioriteras, att förstå vad som ingår i en budget och att förstå vad som räknas som inkomst och hur den kan ökas.

I Sverige med de oändliga möjligheterna finns det fantastisk hjälp att få från kommunerna. Det finns hjälp för sina utgifter och skulder via en skuldrådgivare. Med en budget- och skuldrådgivare får du råd, stöd och idéer för en bättre ekonomi. En budget- och skuldrådgivare är helt kostnadsfri och de har dessutom tystnadsplikt. Det är ett

Denna möjlighet är helt upp till dig och du bestämmer om du vill gå vidare. Budget- och skuldrådgivaren har en tystnadsplikt och det är helt kostnadsfritt. För att underlätta din vardag och lätta på trycket på skulder kan detta vara ett jättebra alternativ.