Ett spara pengar tips som inte är helt självklart är att dela dina drömmar med nära och kära. Tänker du på det en andra gång förstår du att det är perfekta sättet att spara pengar på. Umgås du och pratar om dina drömmar med dina nära och kära blir dina drömmar enklare att planera.

Ni kan bolla idéer och sätta upp mål tillsammans. Planera stora med realistiska mål tillsammans. Uppmuntra och inspirera varandra. Snart är du närmre ditt mål än någonsin tidigare.

Delar man drömmar med sina nära och kära blir det mer kreativt och alla kan flika in med sina erfarenheter och kunskaper om kostnader och andra tips. Kanske finns det bidrag att få om man ska resa någonstans eller var ska man vända sig om man vill volontärjobba?

 

Skriv post-it lappar.

Skriv post-it lappar med era idéer. Kanske ni har olika färger beroende på vilka drömmar som är billigast och enklast att göra. Gröna kan vara det som man börjar med och röda det som är svårast att uppnå. Drömmarna behöver inte kosta något. Det kan vara drömmar som att träffa kärleken. Diskutera vilka möjligheter som finns för dig att träffa kärleken och skriv ner dem på post-it lapparna. Det kan vara bra att prata med andra och diskutera möjligheter.

Klistra fast lapparna någonstans där du kan ha uppsikt över dem. Och se till att aldrig glömma dina drömmar utan fokusera på att uppnå dem. Börja med de enklaste målen och jobba för dem. Det är lätt att glömma bort att fullfölja drömmarna i den stressiga vardagen men har du konkreta och uppnåbara mål ekonomiskt och realistiskt finns det inga hinder. Håll koll på drömmarna med gruppen som hjälpt till att utforma dem. Följ upp med varandra och fråga om det finns något du kan hjälpa till med.

LÄS MER:   SPARTIPS 38: Rensa ut hemma

 

Har du några drömmar? Vad gör du för att uppnå dem? Diskuterar du drömmarna med familj och vänner?

 

Show Buttons
Hide Buttons