Annons

Nytt år – nya drömmar!

Ett spara pengar tips som inte är helt självklart är att dela dina drömmar med nära och kära. Det är faktiskt ett av de bästa sätten att spara pengar på och vi förklarar varför i denna artikel.

Drömmar blir tydliga och enkla

Träffar du och pratar om dina drömmar med familj, vänner eller bekanta blir dina drömmar tydligare och enklare att planera. Ni kan bolla idéer och sätta upp mål tillsammans. Detta gör att dina mål blir mer realistiska och konkreta då du har fått in nya perspektiv utvecklar dina idéer till det bättre. Tillsammans är man alltid starkare. Dessutom kan ni uppmuntra och inspirera varandra. Snart är du närmre ditt mål än någonsin tidigare och det blir mer verkligt när du har någon att prata med om det.

Delar man drömmar med sina nära och kära blir det mer kreativt och alla kan flika in med sina erfarenheter och kunskaper om kostnader och andra tips. Kanske finns det bidrag att få om man ska resa någonstans eller var ska man vända sig om man vill volontärjobba?

Skriv post-it lappar

Livet är fullt av möjligheter

Skriv post-it lappar med era idéer. Kanske ni har olika färger beroende på vilka drömmar som är billigast och enklast att uppnå. Gröna kan vara det som man börjar med och röda post-it lappar gäller de mål som är svårast att uppnå. Drömmarna behöver inte kosta något. Det kan vara drömmar som att hitta kärleken. Diskutera vilka möjligheter som finns för dig att hitta kärleken och skriv ner dem på post-it lapparna. Det kan vara bra att prata med andra och diskutera möjligheter, att branistorma tillsammans helt enkelt precis som du skulle gjort på en arbetsplats. Dina personliga drömmar och mål är minst lika viktiga.

Klistra fast lapparna någonstans där du kan ha uppsikt över dem. Och se till att aldrig glömma dina drömmar utan fokusera på att uppnå dem. Börja med de enklaste målen och jobba för det. Det är lätt att glömma bort att fullfölja drömmarna i den stressiga vardagen. Har du däremot konkreta och uppnåbara mål finns det inga hinder. Håll koll på drömmarna med gruppen som hjälpt till att utforma dem. Följ upp med varandra och fråga om det finns något du kan hjälpa till med. Pusha och hjälp varandra.

Har du några drömmar? Vad gör du för att uppnå dem? Diskuterar du drömmarna med familj, vänner eller bekanta?