Välj att shoppa efter högtider som jul och påsk. Detta är en jättebra teknik för att spara pengar. Vänta till ungefär två dagar efter en högtid eller temadag. Vanligtvis brukar saker som tillhör högtider och temadagar rabatteras till cirka halva priset. Butiker brukar alltid köpa in mycket saker inför högtider och temadagar. Det är affärernas höjdpunkt under året då man säljer som mest.

Exempel på saker du kan köpa billigare är mors dag-kort till halva priset inför nästa år. Köp påskäggsdekorationer efter påsk eller Halloweendekorationer efter Halloween. Rabatterna brukar vara väldigt bra och du kan spara dessa saker i garderoben till nästa år inför högtider och temadagar.

Gör ditt sparande till en uppgift/ett jobb

Kontrollera vad du spenderar under året på högtider och temadagar. Anta att du spenderar cirka 10 000 kronor/år under temadagar och högtider. Ha därefter som uppgift att detta året köpa, vad du nu skulle köpa för halva priset. Sparar du 5 000 kronor på saker, betyder det att du tjänar 417 kronor/månad.

Tålamod betalar sig

Gör en önskelista av saker du vill köpa till halva priset.  Ha som ny vana att kolla med butikerna om de saker du vill köpa finns till halva priset. Kontrollera varje vecka i den specifika affären som du vill köpa dina saker till halva priset för att se om dina saker är rabatterade. Du behöver inte gå till affären fysiskt utan kan ha koll online. Tålamod lönar sig.

Tålamod innebär också att vara villig att hålla sig borta från saker. Du kommer inse att det ger ett stort värde att vänta och få de saker som du önskar till det bästa priset.

En grundförutsättning för att spara pengar och bli rik är tålamod. Vänta till dess att du sparat pengar till en sak istället för att använda kreditkort. Detta gör att du tjänar massa pengar. Investera dina pengar på längre sikt istället. De mest ekonomiskt säkrade personerna kommer alltid kunna berätta om situationer då de inte fick sin belöning direkt.

/Linda – Sparapengarsnabbt.se