Precis som med kläder lönar det sig i längden att köpa hemelektronik med bra kvalité. En pålitlig energieffektiv tvättmaskin eller torktumlare kan kosta lite mer i första taget. I längden sparar du däremot ständigt energi och hemelektroniken varar i femton år istället för fem år.

Hemelektronik som mixer, rostare, kylskåp, frys och diskmaskin finns på listan av saker i ett kök. Annan hemelektronik är till exempel ventiler, torktumlare och tvättmaskin. Vi älskar hemelektronik som förenklar vardagen. Men har du någonsin stannat upp och tänkt över hur mycket all denna hemelektronik kostar dig? Med ny och kvalitativ hemelektronik kan du spara tusenlappar per år. Bestämmer du dig för att byta ut äldre hemelektronik som drar mycket el ger vi dig tips på hur du säkrare och snabbare köper ditt ekonomiska och miljövänliga val nedan.

Undvik kopior

Köp alltid originalet. Sök inte aktivt efter kopior av elektronikprylar. Det kan leda till att produkten inte fungerar alls. Dessutom kan man få saker beslagtagna i tullen om man beställer från utlandet. 

Köp inte nyaste nytt

Köp inte det nyaste. Väntar du ett år kostar går priset ner till cirka 70 % då det ofta lanseras nytt. 

Finstilta

Kontrollera alltid det finstilta när du köper en produkt. Garantier kan vara knapphändiga eller så finns det inga garantier alls. 

Rabatt-dagar

Passa på att köpa hemelektronik under Black Friday. Då är det många större och populära butiker som säljer hemelektronik till halva priset. Och varför inte ge hemelektronik till någon du tycker om i julklapp?