Installera en programmerbar termostat i hemmet. Det är ett perfekt hjälpmedel för att minska energianvändningen när du inte är hemma eller vill ställa in temperaturen i hemmet på en specifik nivå. Kanske vill du ha det kallare eller varmare än vad du har det idag. Ställer du in temperaturen i hemmet kan energi sparas när du är på jobbet eller sover. Planeten räddas inte enbart utan här sparas även pengar.

Vad är en termostat?

För er som undrar vad en termostat är förklarar vi det här. En termostat är en teknisk apparat som reglerar temperaturer. Söker du en konstant temperatur i hemmet hjälper termostaten dig med det.

Termostater finns även i andra sammanhang som i vattenburna centralvärmesystem och duschblandare. Då är de som en vaxpropp. Genom sin utvidgning kan de stänga och öppna en röröppning.

I kroppen har vi dessutom en termostat som reglerar vår kroppstemperatur. Denna termostat sitter i hjärnans hypotalamus och är en biokemisk termostatfunktion.

 

Nya och enkla termostat.

Att köpa och installera en termostat kan ses som ett hinder till att faktiskt spara pengar på denna perfekta metod. Prisjämförelsetjänster kan vara en bra start och indikation för att hitta den perfekta termostaten till dig. Och ett billigt alternativ.

Idag finns det nya och innovativa lösningar som förenklar vardagen och hjälper till att reglera din termostat. Ett exempel är appen Nest. Med appen Nest kan du reglera din termostat, sätta på och stänga av ditt larm och mycket annat. Dessutom får du notifikationer direkt i telefonen om status.

LÄS MER:   SPARTIPS 26: Gör en prisjämförelse och hitta den billigaste mataffären

Termostaten programmerar sig själv för att hjälpa dig att spara energi.
Med appen kan du göra följande:
– Ändra temperaturen från tunnelbanan eller soffan med din telefon eller Android Wear klocka.
– Se hur mycket energi du använde och varför.
– Visa och ändra ditt schema eller öka ditt varmtvatten.
– Få extrema temperaturvarningar innan ditt hem blir för kallt.
– Tjäna ”Löv” när du väljer en temperatur som sparar energi.

 

 

Nest är en amerikansk produkt. Ser du problem med att installera och använda den finns alternativ som vattenburen värme eller luftvärmepumpar.
Hur jobbar du med att spara energi i hemmet? Kommentera i kommentersfältet.

Show Buttons
Hide Buttons