Installera en programmerbar termostat i hemmet. Det är ett perfekt hjälpmedel för att minska energianvändningen när du inte är hemma eller vill ställa in temperaturen i hemmet på en specifik nivå. Kanske vill du ha det kallare eller varmare än vad du har det idag. Ställer du in temperaturen i hemmet kan energi sparas när du är på jobbet eller sover. Planeten räddas och pengar sparas. 

Vad är en termostat?

För er som undrar vad en termostat är förklarar vi det här.

  • En termostat är ett tekniskt hjälpmedel som reglerar temperaturer. Söker du en konstant temperatur i hemmet hjälper termostaten dig med det.
  • Termostater finns även i andra sammanhang som i vattenburna centralvärmesystem och duschblandare. Då är de som en vaxpropp. Genom sin utvidgning kan de stänga och öppna en röröppning.
  • I kroppen har vi dessutom en termostat som reglerar vår kroppstemperatur. Denna termostat sitter i hjärnans hypotalamus och är en biokemisk termostatfunktion.

 

Ny och enkel termostat

Att köpa och installera en termostat kan ses som en barriär för att det krävs en del jobb med det. Vill du komma igång med att använda en termostat för att spara pengar kan prisjämförelsetjänster vara en bra start. Jämför priser och få en indikation att hitta den perfekta termostaten till dig för ett billigt pris.

Idag finns det nya och innovativa lösningar som förenklar vardagen och hjälper till att reglera din termostat. Ett exempel är appen Nest. Med appen Nest kan du reglera din termostat, sätta på och stänga av ditt larm och mycket annat. Dessutom får du notifikationer direkt i telefonen om status.

Termostaten programmerar sig själv för att hjälpa dig att spara energi.
Med appen kan du göra följande:
– Ändra temperaturen från tunnelbanan eller soffan med din telefon eller Android Wear klocka.
– Se hur mycket energi du använde och varför.
– Visa och ändra ditt schema eller öka ditt varmvatten.
– Få extrema temperaturvarningar innan ditt hem blir för kallt.
– Tjäna ”Löv” när du väljer en temperatur som sparar energi.

 

 

Nest är en amerikansk produkt. Ser du problem med att installera och använda den finns alternativ som vattenburen värme eller luftvärmepumpar.

Vilka knep har du för att spara energi i hemmet? Använder du en termostat? Kommentera nedan.