Förbättras körsträckan sparas pengar på gas utan kuponger eller klippkort. Rengörs eller byts bilens luftfilter bidrar det till att antalet mpgs (miles per gallon) ökas. Följ vår guide och spara pengar på att förbättra din mpgs så snart du bara kan.

 

Luftfilter

I luften som vi andas in finns det gott om partiklar som kan vara skadliga. De skadliga partiklarna kallas för luftföroreningar. Dessa luftföroreningar vill man som bilist inte ha in i bilen och de filtreras därför bort med hjälp av ett luftfilter.

Precis som många andra filter behövs de bytas ut mot rena med jämna mellanrum. Ett rent luftfilter kan förbättra din körsträcka med upp till 10 % vilket gör att du sparar pengar för varje mil du kör. Det kommer att göra en märkbar skillnad.

 

Hur byter jag luftfilter?

Bilen har en manual som förklarar hur luftfilter byts och rengörs. Följ enbart instruktionerna där. Är luftfiltret bortom hjälp, överväg att byta till ett helt nytt filter. I de flesta butiker finns nya luftfilter för en billig peng.

Luftfilter kan du enkelt byta ut själv men känner du dig osäker på hur det ska utföras hjälper gärna en verkstad med det.

 

Andra metoder att förbättra körsträckan.

  1. Pumpa däcken till rätt tryck.
  2. Köp rätt typ av bensin till din bil. Köp inte alltid det billigaste alternativet. Detta håller din motor ren och du får bättre gas körsträcka under en längre tid.
  3. Ta bort övervikt från bilen.
  4. Underhåll bilen till maximal prestanda.
Show Buttons
Hide Buttons