Förbättra din gas körsträcka och spara pengar på gas genom att rengöra eller byta ut bilens luftfilter. Rengörs eller byts bilens luftfilter bidrar det till att antalet mpgs (miles per gallon) ökar. Läs vår guide som hjälper dig spara pengar på att förbättra din mpgs.

Luftfilter

Annons

I luften som vi andas in finns det gott om partiklar som kan vara skadliga. De skadliga partiklarna kallas för luftföroreningar. Dessa luftföroreningar vill man som bilist inte ha in i bilen och de filtreras därför bort med hjälp av ett luftfilter.

Precis som många andra filter behövs bilens luftfilter bytas ut mot rena med jämna mellanrum. Ett rent luftfilter kan förbättra din körsträcka med upp till 10 % vilket gör att du sparar pengar för varje mil du kör. Det kommer att göra en märkbar skillnad.

Hur byter jag luftfilter?

Bilen har en manual som förklarar hur luftfilter byts och rengörs. Följ enbart instruktionerna där. Är luftfiltret bortom hjälp, överväg att byta till ett helt nytt filter. I de flesta butiker finns nya luftfilter för en billig peng.

Luftfilter kan du enkelt byta ut själv men känner du dig osäker på hur det ska utföras hjälper gärna en verkstad med det. Har du vägarna förbi en verkstad kan vi just nu rekommendera att skaffa OKQ8 VISA kreditkort. I samarbete med OKQ8 får du just nu 100 kronor att tanka för när du skaffar ett OKQ8 VISA kreditkort. Dessutom ger kreditkortet bonus på köp utanför OKQ8 och återbäring på det du tankar och handlar hos dem. Med ett OKQ8 VISA kreditkort slipper du dessutom onödiga årsavgifter.

Kort:

  • 0 kronor i årsavgift – gäller även extrakort
  • Återbäring på det du tankar och handlar hos OKQ8
  • Kredit från 500 kr upp till 100 000 kr
  • 0,75% sparränta
  • Bonus på köp utanför OKQ8

Spara 100 kr och skaffa OKQ8 kreditkort här.

Andra metoder att förbättra körsträckan

  1. Pumpa däcken till rätt tryck.
  2. Köp rätt typ av bensin till din bil. Köp inte alltid det billigaste alternativet. Detta håller din motor ren och du får bättre gas körsträcka under en längre tid.
  3. Ta bort övervikt från bilen.
  4. Underhåll bilen till maximal prestanda.