Spara pengar på att hålla din hemelektronik ren. Tror det eller ej men håller du de rena och dammfria kan du spara en del slantar. Många har idag flera olika typer av hemelektronik. Har du någonsin tänkt över hur ditt drömkök skulle se ut? De flesta skulle föredra att ha flera olika typer av hemelektronik som förenklar vardagen.

Saker som rostare, mixer, kylskåp, diskmaskin och frys finns på listan över saker i ett kök. Annan hemelektronik är till exempel ventiler, tvättmaskin och torktumlare. All denna hemelektronik förenklar självklart vardagen för oss. Men har du någonsin stannat upp och tänkt över hur mycket all denna hemelektronik kostar dig?

All denna hemelektronik gör vardagen enklare och bättre men de kommer med ett pris. Och vi pratar inte om köp-priset. Flera hemelektroniker (speciellt gamla) kräver stora mängder elektronik som resulterar i en hög räkning.

Turligt nog finns det några enkla saker du kan göra för att använda så lite el som möjligt samtidigt som du behåller bekvämligheterna med hemelektroniken. Ju renare och mindre damm som blockerar din hemelektronik, desto effektivare blir användningen och månadskostnaden minskar.

 

  • Rengör kondensorn på din kyl/frys. Rengör du kyl/frys kan du spara upp till 5 000 kronor över en period på 10-15 år.
  • Ställ in din kyl/frys på rätt temperatur. Låt inte frysen vara överkyld eftersom det drar mer energi än vad som behövs.
  • Rengör torktumlaren. Att hålla bort torktumlaren från ludd för torktumlaren inte bara mer energieffektiv, det kommer också att minska ditt hems brandrisk.
  • Använd din tvättmaskin och torktumlare effektivt. Snabbtvätta enbart kläder om de inte är jätteskitiga.
  • Dra alltid ut kontakten på den hemelektronik som du inte använder. Står de standby kan de dra el.

 

Som du kan se finns det många sätt att spara pengar på samtidigt som du behåller bekvämligheten med att behålla dem. Nästa gång du tvättar kläder eller slår på din mixer, försök att tänka på våra spara pengar tips som beskriv i artikeln. Du kommer bli förvånad över hur enkelt det är att spara pengar.

 

Rengör du din hemelektronik? Har du andra bra tips på hur man sparar pengar på hemelektroniken?