Att gå igenom sin garderob är det bästa som finns. Det är som en terapi-aktivitet. Ut med allt gammalt och spara enbart det nödvändiga i garderoben som du verkligen använder. Genom att rensa garderoben finns det plats för nytt. Dessutom har du färre alternativ vilket skapar mindre stress på morgonen innan jobbet och det känns helt enkelt rent och städat.

 

När ska garderoben rensas ur?

Ett tips är att rensa ur garderoben inför varje ny årstid eller inför sommar/vinter då garderoben eventuellt behöver uppdateras för att göra plats åt kläder som passar vädret.

 

Vad ska rensas ur garderoben?

  • Har du för stora eller för små plagg är det ingen idé att ha kvar dem i garderoben eftersom du ändå inte kommer att använda dem.
  • Trasiga eller för slitna kläder som du inte har en tanke på att göra användarvänliga igen kan du direkt rensa ur. Behöver du tips om hur du kan rädda dina kläder finns väldigt kreativa och unika tips om det här.
  • Plagg som du tröttnat på och aldrig använder kan gott göra bättre nytta hos någon annan.
  • Har du dubletter eller kläder som liknar varandra kan någon av dem rensas ut också. Vanligtvis behöver man inte kläder som ser likadana ut. Rensa bort den som är äldst och behåll den som är nyast.

 

Använd kläderna till din fördel.

När garderoben är rensad, släng inte kläder, skor eller väskor utan använd dem istället till din fördel. Sälj kläderna via Blocket eller Shpock och tjäna extra pengar under månaden som du kan spara. Att städa ur och ha mindre saker hemma gör att du också mår psykiskt bättre. Ordning och reda skapar lugn och harmoni i hemmet.

LÄS MER:   SPARTIPS 16: Sluta röka

Vill du inte sälja dina kläder finns alternativet att skänka bort kläderna eller återvinna dem på återvinningsstationer.

När brukar ni rensa ur garderoben? Vad brukar ni rensa ut? Och hur använder ni kläderna som är utrensade till er fördel?