Kreditkort är precis som ett kreditkonto och ett snabblån en bra tjänst vid oförutsedda utgifter. Det viktiga att hålla koll på är kreditkortsräkningen som ska betalas i slutet av varje månad för att inga extra avgifter eller ränta tillkommer.

De flesta banker försöker sälja på sig sina kreditkort. Vi betalar för dessa kreditkort, direkt eller indirekt och får väldigt lite om inget tillbaka. Ett mastercard på Swedbank kostar 250 kronor/år.

 

Vänd blicken och tjäna pengar på ditt kreditkort.

Den effektiva räntan per år för kreditkorten är dessutom väldigt hög. Vänder man blicken till alternativa kreditkort och inte enbart storbankerna finns det stora möjligheter att spara pengar och tjäna pengar på kreditkort. I Sverige finns det flera alternativa kreditkort som ger bra förmåner. Sverige är ett land fullt av möjligheter för entreprenörer och nischaktörer som erbjuder belöningsprogram om man använder just deras kort.

 

De mindre aktörerna har specialerbjudanden.

Är man en liten aktör betyder det att man måste ha något speciellt och attraktivt för att det ska vara värt som kund att byta bank eller leverantör till kreditkort.

Följande kreditkort ger 1 % cashback på alla köp:

  • Bank Norwegian kreditkort
    Med Bank Norwegian får du 1 % CashPoints på alla varuköp. Du sparar pengar till din semester hela året.
  • Preem MasterCard
    Med 1 % cashback ger Preem 1 % tillbaka på alla köp. På din månadsräkning får du tillbaka pengarna. Det betyder att när du handlar för 100 kr får du 1 kr i rabatt. Dessutom slipper du betala årsavgift eller fakturaavgift.
  • Shell MasterCard
    Shell har precis samma villkor som Preem MasterCard. Med 1 % cashback ger Shell MasterCard 1 % tillbaka på alla köp.
LÄS MER:   SPARTIPS 7: Lista

 

Detta är få exempel på värdefulla kreditkort som ger tillbaka till dig som lojal kund. Har du några andra bra tips på kreditkort som ger kunden speciella förmåner?