De flesta barn kan enkelt underhållas och är väldigt kreativa med sin tid. Det räcker med att ge dem en bunt tidningar eller släppa dem lösa i en park. Därför behövs det inte spenderas mycket pengar på lyxiga saker för att de ska ha roligt och det kan enkelt sparas mycket pengar på barn.

 

Köp begagnat.

Begagnade saker som böcker och leksaker är billigt och bra för miljön. Det har aldrig varit enklare att shoppa begagnade saker som idag. Via sociala medier sprids det info och det finns sidor online som Blocket och Shpock.

 

Låt barnen vara ute i det fria och utforska sin kreativa sida.

En del barn tycker det är kul att utforska naturen, söka efter nyckelpigor i det fria. Andra föredrar att spela fotboll i trädgården eller på lekplatsen nära hemmet. Plantera fina växter i trädgården eller i hemmet är det bästa som finns för barn. Att se sitt frö växa och få liv är magiskt för barn.

 

Solrostävling.

Varför inte anordna en solrostävling. Plantera solrosor och se vem som kan få den längsta solrosen. Du köper solrosfrön billigast på  odla.nu
Planterar ni solrosor, tänk på att de ska vara på en sydlig vägg. Då får solrosorna så mycket sol som möjligt. Annat skoj för barn hittar ni här. 

 

Barn i stan.

Bor du i stan och vill ha roliga tips på vad man kan göra i stan finns det en del roliga sidor att kika på som https://www.barnistan.se/. De tipsar om saker att göra som äventyrsplask, barnvagnsvisningar och bebistips samt biotips och teatertips.

 

Sist men inte minst vill vi tipsa om det som barn blir gladast av: Barn önskar mest av allt tid med sina föräldrar, inte saker. Kärleken och tiden som ges till barn kan inte köpas med pengar.

Har du några andra billiga tips på hur barnglädje sprids? Dela med dig i kommentarsfältet.