#sparapengarsnabbt #sparapengar #spartips #sparainteslösa

”Om jag kunde sluta spendera pengar på saker jag inte behöver, skulle jag spara massa pengar och köpa nödvändiga saker.”

Har du någonsin tänkt den tanken? Om du har det är denna artikel ”Spara pengar snabbt med denna enkla metod.” perfekt för dig.

Det finns ett enkelt och effektivt sätt att spara pengar –  som faktiskt funkar. Fortsätt att läsa artikeln för att lära dig om en enkel metod som gör att du sparar pengar snabbt.

Och som en bonus lär vi dig om de värsta ”gömställena” för ditt buffertsparande.

 

Regel #ett – Nolla dina pengar varje kväll.

Detta är en relativt enkel metod. Du behöver enbart nolla dina pengar varje kväll. Det funkar på följande sätt:

 1. Du har 532 kr i kontanter
 2. 2 425 kr tillgängligt i ditt bankkonto

 

Nollar gör du genom att subtrahera.

 1. 532 kr – 32 kr = 500 kronor
 2. 2 425 kr – 25 kr = 2 400 kronor

Du kan också välja att nolla mer av ditt tillgängliga saldo som till exempel:

2 425 kr – 425 kr = 2 000 kronor

 

De pengar som du dragit av/nollat överför du till ett sparkonto med hög ränta.

 

Regel #två – Överför alla pengar som du inte spenderat till ett sparkonto med hög ränta.

Spara alla pengar som du inte spenderat innan lönedagen. ”Nolla” dessutom ditt konto ytterligare en gång innan slutet av månaden. Om du till exempel fortfarande har 3 000 kronor i kontanter och 1 000 kr i banken. Överför det till ditt sparkonto direkt.

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=””]

Vad är fördelarna med denna enkla metod?

 1. Du vet hur mycket pengar du har varje morgon, och det är alltid ett runt nummer.
 2. Du börjar kontrollera dina utgifter och slutar köpa skitsaker.
 3. Och sist men inte minst: DU SPARAR FAKTISKT PENGAR SNABBT.

 

BONUS: 8 värsta ställen att gömma dina pengar.

Många personer har flera anledningar till varför de inte använder sig av banker utan gömmer istället pengarna i deras hem. Är du en av dem som förvarar ditt buffertsparande under madrassen? Om du gör det vill vi varna dig för detta. Det är inte det mest säkra stället att spara dina pengar på.

 

 1. I trädgården bakom huset är ingen bra idé av tre enkla anledningar. Din granne kan enkelt se att du har gömt dina pengar där. Om dina husdjur gillar att gräva hål kan de enkelt hitta dina pengar. Regnar det mycket kan det också förstöra ditt gömställe.
 2. Även om gömma pengar under din madrass har blivit en klassiker är det ingen bra idé att gömma pengarna där. Om du får inbrott är det första stället som tjuvar kommer att kolla.
 3. Även om tjuvar kanske inte kollar i shopping påsar, kanske de behöver dem för att bära sakerna som de snott. Och du vill såklart inte ge tjuvarna ytterligare en trevlig överraskning.
 4. I gamla plånböcker och handväskor. Även om du fortfarande inte använder dem, betyder det inte att det är ett bra ställe att förvara dina pengar.
 5. Tvättkorgen kan ses som ett bra ställe att förvara pengar men tyvärr inte. Tjuvarna använder dem ibland som ett sätt att bära alla saker de snott.
 6. Bakom en tavla är ännu en klassiker. Tjuvarna tittar också på våra favoritfilmer och de kommer definitivt att titta bakom tavlorna.
 7. Ett kassaskåp som inte är fastkedjad i vägg eller golv är värdelöst eftersom tjuvar enkelt kan bära iväg det. Fäst det på något sätt i golv eller vägg så att tjuvar inte kan bära iväg det.
 8. Låsta förvaringsutrymmen är inte ett tryggt ställe att spara pengar på eftersom det kommer vara ett av de första ställen som tjuvar tittar i. De har ofta de rätta verktygen för att bryta sig in i förvaringsutrymmena.

 

Har du inga idéer på var du kan placera dina pengar föreslår vi detta:

Lägg dina pengar i en plastpåse och tejpa runtomkring. Placera det därefter under en köksbänk eller placera det under dina barns leksaksboxar. Ett annat ställe kan vara en vattensäker plats i frysen eller kylskåpet. Göm alternativt dina pengar bland dina sytillbehör. De kommer förmodligen inte leta efter pengar där. Eller varför inte i ett par gamla skor eller kläder. Eller i en gammal dator som inte fungerar.

 

Spara du pengar till något särskilt? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan. Dela gärna artikeln med dina vänner för att hjälpa dem spara pengar smart.

 

 

/Spara pengar snabbt #sparapengar #sparapengarsnabbt #spartips