Har du någonsin undrat vad en silica gel-påse används till? Silica gel-påse kan man få med sig när man köper ett par skor till exempel. Påsarna är fyllda med kiseldioxid. Vad du förmodligen inte visste sedan tidigare är att dessa påsar är väldigt användbara till flera olika saker. De kan användas till mycket mer än att bara skydda dina skor från att inte ruttna.

Har man någon gång inte sökt upp vad dessa påsar faktiskt används till kan det vara svårt att veta det. En del kan tro att de är giftiga och dåliga. Andra ignorerar dem och slänger dem i sopen direkt.

Den giftiga delen stämmer till viss de. Påsarna innehåller kiseldioxid och bör därför inte förbrukas på grund av det. Däremot kan påsarna hjälpa till att bevara dina saker och hjälper dig med ett bakteriefritt hem. De kan dock användas till mycket annat och vi förklarar det nedan.

 

silica påsesilica påse

 

Återställ din vattenskadade telefon.

Påsarna kan användas till att återställa din vattenskadade telefon. Det är väldigt enkelt. Tappar du telefonen i vatten kan silica gel-påsarna användas för att absorbera vattenskadan. Låt silica påsarna ligga runt telefonen och vattnet absorberas därefter. Telefonen är räddad.

Släng inte silica påsarna utan använd dem vid nästa nödvändiga tillfälle. Vanligtvis brukar man slänga påsarna i papperskorgen utan att veta vad de ska användas till. Vi ger dig de bästa tipsen att använda dem på bästa sätt.

Spara silica påsarna i en burk eller en liten plastpåse. Håll dem dock borta från barn så att de inte kommer åt dem. Innehållet i påsen är giftigt är därför är det farligt att äta dem. Barn har en tendens att stopp i sig allt de ser. Lägg därför påsarna på ett säkert ställe.

Få sex värdefulla tips om hur du ska använda dina silica påsar här: