Tidigare har vi skrivit om 8 enkla sätt att snabbt tjäna extra pengar och öka din inkomst. I denna artikel beskriver vi nummer fem i den listan som heter ”Hyr ut ett rum”. Kommer du att åka bort en vecka på semester i vår eller sommar? Har du ett extra rum som du inte använder? Tjäna lite extra pengar genom att hyra ut ditt hem via Airbnb. Resan till Spanien kanske inte blir så dyr trots allt!

Tänk lokalt

Du kanske tänker att dina lokala gator inte är mycket av en attraktion, men till en familj från södra Europa som letar efter en typisk svensk semester på Airbnb eller ett par från Tyskland som vill utforska regionen du bor i är det en jättebra anledning att besöka Sverige. Förbered ett enkelt ”välkomstpaket” som några utskrivna faktablad som visar de lokala turistattraktionerna och lägg till några broschyrer eller blad från roliga platser för familjedagar som nöjesparker eller historiska slott som ligger köravstånd från ditt hus.

Husregler

Det är viktigt att redan innan vara tydlig med husregler. Det är ditt hem, men du vill också att dina gäster ska känna att det är deras hem under din vistelse- Var därför inte för strikt. Det är dock bra att be dem tvätta och torka köksytorna efter sig eller att de torkar i badrummet.

Allt handlar om Wi-Fi

Vanligtvis är Airbnb-gäster i tjugoårsåldern och trettioårsåldern. Det är därför viktigt att ha pålitlig och snabb Wi-Fi. Vissa gäster kan till och med vilja arbeta från sina bärbara datorer medan de är borta, speciellt om du bor i storstad eller i närheten av en flygplats som kan dra in affärsresenärer från utlandet. Även om du bara hyr ut ett rum, se till att alltid ha lösenordet till WiFi tydligt nedskrivet för att undvika att gästerna frågar om det. Kanske du kan skriva ner det i välkomstpaketet.

Karta

Glöm inte att inkludera några kartor i välkomstpaketet. Skriv även ner nödnumret om det skulle hända något. Lägg även till buss- och tågtidtabeller, liksom några broschyrer om bil- eller cykeluthyrning. Hyr du ut ditt hem medan du är kvar i staden eller är hos en vän. Glöm inte att lämna dina kontaktuppgifter så om något skulle hända kan de alltid kontakta dig.

Gör det personligt

Lägg till några personliga detaljer i hemmet för att göra vistelsen extra speciell. Airbnb handlar om recensioner. Vill du att ditt hem ska sticka ut bland alla andra måste du göra det lilla extra. Kanske du skulle kunna bjuda på en flaska vin och ett välkomstkort för dina gäster eller bjuda på svenskt godis för att få en svensk känsla. Dessa små ansträngningar hjälper dig att tjäna stora pengar på din Airbnb-sido-verksamhet.

Håll det rent

En noggrann rengöring innan dina gäster anländer säger sig självt. Det kanske är värt att betala för en professionell städare. Alla har olika perspektiv på vad definitionen av rent är. Professionella städare löser det åt dig. Har du inte det rent kan du mycket väl höra det sen på recensionerna. Se till att du har nya och rena handdukar. Rena och strukna sängkläder. Airbnb-hemsidan är väldigt enkel att använda och tydlig där du kan lista alla saker du erbjuder dina gäster. De flesta gäster förväntar sig minst duschgelé/schampo och handdukar. Eventuellt skulle du kunna erbjuda mini-toalettartiklar eller extra kuddar och filtar på sängen. Det ger dig förmodligen bra recensioner.

Skydda dig

När du tjänar pengar på att hyra ut ditt hem via Airbnb finns det några frågor du bör tänka över innan:

  1. Ska jag betala skatt på alla pengar jag tjänar via Airbnb?
  2. Täcker min hemförsäkring uthyrning via Airnbnb?
  3. Behöver jag berätta för min hyresvärd att jag hyr ut min lägenhet via Airbnb?