[wpsm_comparison_table id=”1″ class=””]
 

Spara pengar i vardagen

Vissa dagar i veckan associerar vi ofta med särskilda aktiviteter. Måndag ser vi ofta som början på arbetsveckan. Onsdag är kanske lillördag eller kvällen då din favoritshow går på TV, samtidigt som fredag är bästa dagen i veckan. Tack och lov för fredagar. Vad skulle vi göra utan dem?

När det gäller vår privatekonomi bör vi överväga att följa samma tankemönster. Att associera varje vardag med olika spara pengar-aktiviteter. Varje dag i veckan ger en möjlighet att spara pengar och förbättra vår ekonomi. Det viktigaste är att vara medveten om hur man sparar pengar i vardagen och att associera varje dag med en typ av spara-aktivitet.

Här är några tips från oss för att du ska komma igång.

 

Måndag spartips.

Måndag: sätt tonen för veckan.

På måndag kan du sätta tonen för veckan, vilket hjälper dig att hålla fast vid de ekonomiska mål som du satt upp för veckan, säger Tom Corley, författare till bästsäljande boken ”Rich Habits: The Daily Success Habits of Rich Individuals.” Till exempel, bestämde du dig för att dricka kaffe hemma och ta med dig lunchlådor för att spara pengar är det viktigt att du håller fast vid det. Du måste göra det till en vana att hålla fast vid dina spara-pengar vanor redan första dagen i veckan.

”Förbereder du fem bruna lunchpåsar kvällen innan veckan börjar, kommer dessa påsar att påminna dig om att göra ditt egna kaffe,” säger Corley.

LÄS MER:   SPARTIPS 1: Sparränta

Du kan till och med ta det ett steg längre och börja veckan med att ha måndag som en dag i veckan då du inte spenderar några pengar alls. Detta kan du göra för att starta veckan på rätta ekonomiska sätt. Markera

 

Tisdag spartips.

Tisdag: boka flygbiljetter på tisdagar och onsdagar.

Tisdagar och onsdagar är billigast. Lördagar är dyrast. Prisskillnaden mellan dessa dagar ligger i snitt på 13 %. Tisdagar och onsdagar är också de billigaste dagarna att flyga eftersom färre personer reser i mitten av veckan. Försök därför alltid att boka en flygbiljett med tur och retur i mitten av veckan istället för avresa en måndag och retur en söndag.

Tisdagar är också en bra dag att få erbjudanden på restauranger och andra nöjesaktiviteter eftersom det är dagen i veckan då det är minst aktivitet ute.

 

Onsdag spartips.

Onsdag: Spara pengar på matvaror.

Lördagar är den dag i veckan då flest personer handlar mat. Det är dock inte den bästa dagen i veckan för att spara pengar.

Det bästa är att handla mat på en onsdag för då släpper de flesta butiker sina veckopriser och då kommer de förmodligen att lansera sina erbjudanden. Håll utkik efter erbjudanden och rabatter på närmsta matvarubutik. För att maximera besparingarna, bestäm vad du ska ha på menyn och skapa en inköpslista för den kommande veckan baserat på vad som är till försäljning.

 

Torsdag spartips.

Torsdag: Sälj aktier.

Många gör ofta misstaget att hantera sina pensionsfonder som dagskurskonton, köper och säljer aktier baserat på hur aktiemarknaden trendar. Har du dock aktier i ett enskilt aktiekonto är torsdagen en bra dag att sälja aktier för en vinst. Enligt en undersökning gjord av Standard & Poors 500 Index är torsdagen den konsekvent mest positiva dagen för att sälja aktier.

LÄS MER:   SPARTIPS 41: Byt försäkring

NASDAG stängde också med 78 procent högre på torsdagar enligt en rapport från Stock Trader Almanac.

 

Fredag spartips.

Fredag: Bygg upp dina besparingar.

Får du vanligtvis betalt på fredagar är det en bra dag att lägga undan pengar till besparing den dagen. Istället för att spendera alla dina pengar, försök överföra en fast automatisk procentandel till ett sparkonto varje månad. Ha inget betalkort kopplat till sparkontot annars blir det lätt att ta ut pengar från det. Att överföra en procentandel till sparkontot gör att du lever under din maximala begränsning och du kommer inte att ha en enkel tillgång till dessa extra pengarna.

Det är svårt att till en början betala till sig själv på det här sättet, men med tiden blir det lättare. Det bästa är att lägga upp ett mål om att spara upp till 20 procent av sin inkomst. För bästa resultat, fördela dina besparingar i fyra hinkar. Låt hälften gå till ett pensionssparande konto, 20 procent till framtida kostnader, 15 procent till oväntade kostnader och 15 procent till kortsiktiga utgifter som semester och födelsedagar.

 

Lördag spartips.

Lördag: Få erbjudanden på kläder.

Vänta till helgen med att köpa kläder eftersom det är när du vanligtvis får de bästa rabatterna.

Dessutom får du extra rabatter genom att använda butikernas rabatter. Ladda ner butikernas appar för exklusiva erbjudanden och utnyttja dem för bästa sätten att spara pengar på kläder.

 

Söndag spartips.

Söndag: Granska dina utgifter.

Även om söndagen normalt är den dag då man ska koppla av är det också det perfekta tillfället att kontrollera dina utgifter och se till att planen hålls.

LÄS MER:   Nudging: Varför en snabb nudge kan hjälpa oss att spara pengar

Sitt ner varje söndag och se över hur du har spenderat i varje kategori som mat, fika och underhållning. Detta hjälper till att reflektera och göra om göra rätt inför nästa vecka om något har spenderats utöver planerna. Söndag kan också vara en bra dag att se över sina kreditkort och betala av dem om möjligt. Se över korten också för att undvika bedrägerier.

Se över dina utgifter på en söndag för att starta veckan i rätta takter.

Har du några andra spartips i vardagen? Kommentera nedan.

/Spara