Det kan vara de kalla vinter vindarna eller bara behovet av att komma iväg en tid. Det finns alltid en ökning av personer som bokar resa under denna tiden på året. Oavsett om du bokar en stor familjesemester eller bara en weekend ger vi dig värdefulla tips som kan spara pengar på flygbiljetten.

 

Sök i hemlighet

Har du någonsin märkt att flygbolagen har en otrevlig tendens att låta priserna dra iväg på de flygningar du letat efter online? Välj alternativet “inkognito” på din webbläsare för att söka flygresor i hemlighet. Rensa också webbinformationen för att undvika att bli tagen på bar gärning.

 

Timing är allt

Vill du flyga på en lördag morgon? Det vill alla andra också. Det är också därför det ofta är den dyraste dagen att flyga. Undvik alla andra och de höga priserna genom att välja en tisdag- eller onsdags-flygning. Välj inte en flygning mitt på dagen utan ta hellre en som åker väldigt tidigt på morgonen eller på kvällen. Enligt Momondos årliga flyg undersökning kan de bästa erbjudandena hittas cirka 60 dagar innan du vill resa och ett flyg med byten sparar dig ännu mer pengar.

 

Gör din undersökning

Jämförelsetjänster som Skyscanner kan hjälpa dig att spara pengar med av informationen som de ger dig. De visa inte bara de billigaste flygbolagen och de billigaste dagarna att flyga utan anmäler du dig till webbplatsens kostnadsfria nyhetsbrev ger får du information om priser direkt i din mejl. Och söker du bara efter att åka härifrån så fort som möjligt och så billigt som möjligt kan du söka efter “alla destinationer” för att få fram de billigaste flygresorna till en överrasknings destination.

 

Kontrollera handbagaget

Se till att du mäter och väger handbagaget innan du anländer till flygplatsen så att du slipper en oväntad extra faktura (upp till 700 kr!). Brukar du flyga kan det vara värt att investera i en bagage jacka. Det finns olika typer av bagage jackor, vissa snyggare än andra. Alla har dock flera fickor som ger dig lite extra packningsutrymme. Kom bara ihåg i vilken ficka du lägger boardingkortet i! Ska du inte resa långt funkar det bra att resa med enbart handbagage. Då undviker du att betala för normala bagagekostnader.

 

Packa en picnic

De flesta kortdistans flygbolagen serverar inte kostnadsfri mat och dryck. Kostnaden för en smörgås och dricka kan enkelt gå upp till 150 kronor. Det finns dock strikta regler om vilka typer av vätskor du får ta med dig på flyget. Läs mer om vad du får ta med dig ombord via transportstyrelsen.