Visst känns det mycket tryggare att köpa skor från ett varumärke som vi känner till? Det kan dessutom påverka de val vi gör vid köp av skor online.

Varumärken skapar en emotionell och speciell kontakt med kunden. Detta förklarar varför vi betalar det lilla extra och ett premiumpris för skorna. Vi är lojala till varumärket eller företaget/organisationen.

När det gäller skor online blir vi extra känsliga eftersom vi vill köpa skor som vi vet är bra av tidigare erfarenhet. När vi köper online kan vi inte känna och ta på produkten och det skapar en viss typ av osäkerhet.

Våga testa nytt och spara pengar

Istället för att vara lojal till ett varumärket kan det vara värt att testa något nytt. De flesta mindre butiker säljer skor i sitt egna namn och de börjar bli mer internationella. De butiker som säljer sina produkter i sitt egna namn är minst lika bra som andra dyra varumärkesprodukter.

Skillnaden är enbart marknadsföringen

Den enda skillnaden på dessa produkter är varumärket och hur det marknadsförs. Testa olika varumärken och känn av vilka produkter som har bäst kvalité.

Denna regel gäller även kläder och andra produkter. De kläder som är dyrast och bär ett specifikt varumärke behöver nödvändigtvis inte vara det bästa alternativet.

Brukar du köpa skor online av välkända varumärken? Testar du att köpa billiga skor från andra butiker än de mer populära alternativen? Rekommendera gärna skor med kvalité till bra pris.