Planera måltider baserat på vad affärerna säljer billigare. Håll ett extra öga på vad som säljs billigt i matbutikerna. Utgå ifrån de billiga råvarorna och planera därefter måltider.

De flesta matbutiker har speciella erbjudanden varje vecka. Ta dig en titt på de prenumerationer som du nu är medlem i. Exklusiva erbjudanden brukar listas där. En del matvarukedjor brukar dessutom ha klubbkvällar där flera matvaror rabatteras under en specifik tid och kväll.

Eftersom kostnaden för dina måltider grundar sig i matvarorna är det viktigt att utgå ifrån dem när maten lagas. Börjar du tänka från den änden kommer du definitivt att ha en mycket billigare maträkning och pengar sparas i massor.

 

Spara 20 812 kronor på ett år.

Enligt en stor matprisjämförelse av matkasse med 73 välkända dagligvaruprodukter gjord av Testfakta visar det sig att den billigaste matkassen kostar 1 577 kronor och den dyraste kostar 2 038 kronor.

I den stora prisjämförelsen av tio butiker visar det sig att Willys har Sveriges billigaste matkasse både i fysisk butik och butik på nätet. På nätet kommer därefter COOP, Maxi stormarknad, Hemköp, ICA kvantum, mat.se och sist mathem.se.

Ett exempel på prisskillnaden är Arla hushållsost 26 % med ett kilopris på 90,41 kronor. På Willys kostar samma hushållsost 74,50 kronor. Detta är en prisskillnad online. Willys vill inte ha stora prisskillnader på den fysiska och digitala butiken.

 

Billigaste matvaror.

Willys är helt klart billigast inom samtliga segment i undersökningen. Totalsumman inom exempelvis kött och fisk skiljer det 16 procent mellan Willys och mat.se. Willys är 29 procent billigare än Mathem i kategorin sötsaker.

LÄS MER:   SPARTIPS 1: Sparränta

Trots att prisskillnaden är transparent och det bara är ett klick bort att byta leverantör är det flera faktorer som styr köpbeslutet. Leverans, att råvarorna är bra och att det är lätt att byta matvarorna är något som också styr varför konsumenter handlar hos en specifik matvarukedja.

 

I vilken mataffär handlar du? Var brukar du hitta de bästa matvaru-erbjudandena?

 

Show Buttons
Hide Buttons