Byt till en 15 årig plan.

Ett bolån är officiellt helt återbetalt när du betalar tillbaka det du lånade – i princip. Den ränta du betalar till banken påverkas kraftigt av hur lång tid det tar tills dess att allt är slutbetalt. Med andra ord kommer du att kunna spara pengar genom att göra en sak: betala av ditt bolån snabbast möjligt. Om du har en 30 års plan att betala tillbaka ditt lån, byt till en 15-årig plan istället. Låter det skrämmande? Det är det inte, och vi ska visa varför.

Gör en kalkyl (vilket bankerna kanske inte önskar).

Det är en enkel ekvation, men bankerna vill inte att du ska lösa den. Trots allt gör storbankerna enorma vinster på räntan som de tar för lånen. Att undvika ta mycket betalt i form av ränta för lån ligger inte direkt i deras intresse.

Har du någonsin observerat räntan på ditt kreditkort, bil-eller studentlån och varit chockad över det totala beloppet du ser? Det händer flera personer varje dag! En man skrev i morningfinance.com att när han räknade på sina lån visade sig att 72 % av den månatliga betalningen på ett 30-års bolån gick till enbart ränta. Genom att byta till en 15 års bolån kalkyl kunde han spara en hel summa på så mycket som 1 350 811,33 kronor. Vi tycker därför att de nya amorteringskraven är en bra plan för att säkra din privatekonomi i framtiden. Du amorterar ner ditt lån snabbare och kan därför spara på kostnaden i form av ränta.

 

Jämför lån för att säkra mest besparingar.

Nu förstår du att dina besparingar är beroende av din ränta. Det finns bara ett sätt att se till att du får den bästa räntesatsen. Det är att jämföra lån från banker runt om i landet. Låter det omöjligt? Inte med dagens teknik. Idag finns flera jämförelsetjänster som du kan använda dig för att dra ner på kostnaderna. Vill du jämföra bolån hittade jag ett bra verktyg för det här: https://www.smartkalkyl.se.

 

Hur lång tid har du planerat att det ska ta innan hela ditt bolån är helt återbetalt? Ta kontroll över din ekonomi och ditt bolån idag!

 

/Sofia

Enkla Lån