Vid det här laget har du nu en en handlingsplan som du kan blicka tillbaka på. Vår guide ger dig de bästa verktygen för att ta kontroll över dina skulder. Att fatta fel beslut nu kan vara frestande, men det kommer bara att göra saken värre. Försök att fullfölja de tips och råd som vi gett dig för en bättre ekonomisk situation.

Läs igenom handlingsplanen/guiden från oss igen. När du fått en handlingsplan från budget- och skuldrådgivaren kan du även överväga/reflektera över dina valmöjligheter kring det också. Vi hoppas att du tar steget att träffa en budget- och skuldrådgivare. Vänta inte med att registrera dig hos närmsta kommun eftersom väntetiderna är långa och sträcker sig över ett år enligt konsumentverket

Överskuldsättningen kan drabba vem som helst. Enligt en kartläggning som konsumentverket har gjort är det ofta livshändelser som arbetslöshet, skilsmässa, konkurs eller sjukdom som fäller människor. Inte överkonsumtion. Tar du inte hjälp kan det leda till ett livslångt lidande. Var du inte sjuk tidigare, riskerar du att bli det på grund av dina skulder. Det visar en ny forskning som gjorts via konsumentverket.

Gör inte en dålig situation värre

Om du redan har svårt att betala tillbaka skulder är ett konsolideringslån en dålig idé. Skuldkonsolidering innebär att du lägger på dig mer krediter för att betala dina skulder. Till skillnad från skuldkonsolidering fokuserar våra råd på att hjälpa dig hantera de pengar du är skyldig utan att få mer skulder. Vi råder dig även att inte ta sms lån eller andra kortfristiga lån med hög ränta. Trots att det kan kännas som en bra tillfällig lösning ger det dig bara större långvariga problem om du inte betalar tillbaka i tid.

Konsumentverket menar på att ett nationell upplysningstjänst skulle kunna fungera som en bro till den kommunala verksamheten. Eftersom det är långa väntetider till en budget- och skuldrådgivare skulle tjänsten fungera som ett stöd för den skuldsatte inför första kontakt med sin kommunala rådgivare. Vi hoppas på en nationell upplysningstjänst för alla som behöver råd och stöd i svåra tider. Håll utkik efter det.

Dag 7

Nästa tips på listan av våra sju dagars-tips för att få kontroll över din ekonomi, kommer du att se till att dina planer skrider till handling och att du också ser till att fira vad du har uppnått. Se dag 7 i guiden här.

/Enkla Lån