2. Stäng av TV:n.

Ett jättebra tips för att spara pengar är att skära ner på TV-tittandet. Det finns flera fördelar med det. Inte enbart ekonomiska fördelar men också hälsofördelar.  
  • Oftast när du tittar på TV är det ett program som automatiskt serverats till dig. Du har inte aktivt valt TV-programmet som visas på TV. Det betyder med andra ord att du spenderar mycket onödig tid framför TV:n. Tid kan omvandlas till pengar. Du betalar därför för ett TV-abonnemang som gör att du blir av med ett värde i form av tid och pengar. Ett tips är därför att aktivt titta på TV eller säga upp ditt TV-abonnemang om du inte kan kontrollera TV-tittandet. Fokusera på andra saker som ger ett utbyte i form av ett värde, skaffa en alternativ inkomstkälla, läs böcker och lär dig något nytt. Personlig utveckling.
  • Genom att titta mindre på TV är du automatiskt mindre exponerad av TV-reklam som marknadsför tjänster och produkter för dig att att spendera mer pengar.
  • En mindre kostsam elräkning eller TV-räkning om du nedgraderar din prenumeration.
  Vill du dessutom ta steget ännu längre. Överväg att inte ha TV alls. Kommer du tillbaka från semestern till exempel inser du hur mycket bättre livet var när du inte hade en TV. Då kunde du spendera mer tid med nära och kära.