Hösten är här och det är dags att planera inför vintern. Kanske en billig minisemester i Europa lockar? Vintern är bästa tiden att utforska Europa på en liten budget då priserna sjunker markant. Trots vädret är det mycket som händer under vintern som julmarknader, nyårsafton, karnevaler och musikfestivaler.

Vintern har dock många andra fördelar då du har den unika chansen att se mer av det lokala Europa, eftersom det är mindre turister på språng. Priserna är låga och vandrarhemmen/hotellen är billigare än någonsin tidigare, även de 5-stjärniga boendena.

Dessutom är vissa städer helt enkelt bättre på vintern. Kanske är det den kalla blåa luften på eftermiddagen som skapar en mystik; gatorna som är upplysta av gamla gatlampor. Eller är det bara ett härligt maraton av varm och god mat i en gourmet destination som lockar?

Vi har inget emot solen som bleknar bort klockan 16.00 när staden fortsätter att lysa av festliga ljus. Det är inte svårt att omfamna den kalla temperaturen när den kommer med många saker som ger en känsla av värme och kärlek. Vi har därför skapat en lista över de 5 bästa och billigaste vinterdestinationerna 2017 som du borde kolla in.

 

1. Prag (den magiska staden).

Prag på sommaren eller vintern? Båda årstider är lika bra. Beroende på årstid är skiljer sig Prag. På vintern är det mysigt, väldigt romantiskt och mindre trångt. Besöker du Prags slott ser du inte mycket andra turister i vintertider vilket gör att du kan njuta av platsen ännu mer.

 

Eftersom det finns mindre turister under vintern rekommenderar jag att bo på en plats som erbjuder sociala events som Mosaic House i Prag, det enda 5 stjärniga hostelet i staden. Efter en lång dags utforskande i Prag kan du återvända till hostelet för konserter, karaoke-shower och mer spännande sociala evenemang.

 

En annan fördel med Prag på vintern är barerna. När det är kallt ute kan du alltid skynda in till en bar eller ett kafé. I Prag finns det massa spännande ställen att välja mellan. Det är mysigt och samtidigt väldigt prisvärt, vilket göt Prag till en topp europeisk vinterdestination.

 

Sist men inte minst; har jag tips på en fantastisk vinteraktivitet i Prag för dig! Checka in skyddsrum-bunkern för kärnvapen i Prag. Bunkern har en spännande historia bakom sig som löser pussel och gåtor.

 

 

 

2. Budapest (romantisk stadsresa).

Budapest jagnterresor

 

Fest och fiesta! Men också perfekt för en romantisk stadsresa. Budapest är känt för sitt fantastiska nattliv, vackra arkitektur och de många spa ställen i staden.

 

Det största utomhus spaet i Budapest heter Szechenyi Spa. Även om det är snö överallt kan du njuta av att bada i de olika badtunnorna. Priserna är lägre på vintern är under sommaren. Eftersom staden är populär under hela året kan du enkelt träffa nya personer på vandrarhem/hotell och barer.

Jämför sms lån för en billig resa i Europa här >

 

3. Berlin (jul och snö).

Vi älskar att tänka på Berlin på vintern. Visst föredrar de flesta sommaren i en öl trädgård omgiven av gröna parker, men en vit Berlin är också supervacker. Snö och vinter är utan tvekan en betydande del av den tyska kulturen. De tyska julmarknaderna är vackra, så missa inte det!

 

Det finns även många aktiviteter och turer runt staden, som historiska vandringsturer, matturer och museer. Gratisaktiviteter finns det även gott om. Att besöka rådhuset är till exempel gratis. Det enda som krävs är att registrera sig på Bundestags hemsida.

 

Wallyard Concept Hostel är det enda 5-stjärniga vandrarhemmet i den tyska huvudstaden! Hostelet ligger precis vid centralstationen, designen har en slags hipster-vibe och atmosfären är superavslappnande. Det känns helt enkelt som att komma hem!

Jämför sms lån för en billig resa i Europa här >

 

4. London (för den kosmopolitiska resenären).

Dimmig och mörk men vår ovillkorliga kärlek till staden fortsätter starkt på vintern. Det vintriga vädret lockar fram den romantiska bilden av Sherlock Holmes tweed-kappa och Big Ben ser ljusare ut än vanligt i den kalla natthimlen.

 

Gå till West End för de senaste showerna. ”Matilda” och ”The Railway Children” är stora hits för er med barn. Kungliga Operahuset är en oförglömlig upplevelse, speciellt julproduktionerna.

 

Om du hellre vill vara ute, åk skridskor. Natural History Museum och Somerset House erbjuder fantastiska tillställningar. Om du inte vill åka skridskor är det ändå värt att se dessa stora byggnader magiskt lysas upp på natten. På vintern sätter restaurangen Tom’s Kitchen upp en ”skridsko lounge” där du kan njuta av festliga drinkar, snacks och utsikt över isbanan på framsidan.

 

Beundra de utsmyckade julfönsterskyltningen på Fortnum & Mason och Harrods. Varuhusen brukar precis som NK i Sverige skapa magnifika julskyltningar.

 

Värm dig med ett eftermiddagste. I London finns eftermiddagsteplatser för alla. Hälsosamma caféet: Brown’s Hotel Tea-Tox, det traditionella eftermiddagsteet: Ritz eller varför inte bästa stället för familjen: The Langham. Läs mer om Londons 10 bästa eftermiddagsteplatserna här >

Jämför sms lån för en billig resa i Europa här >

London eftermiddagste

 

5. Barcelona (varmt under dagen och romantiskt).

Barcelona är staden som har allt; kultur, sol, hav och bästa matställen. Har du varit i Barcelona under juli eller augusti? Om inte, det är supertrångt. Gamla stan är helt smockad med turister, priserna är höga och solen är brännande het. Även de lokala dolda bra ställena är fulla av turister under sommartider.

 

Har du chansen att åka till Barcelona under vintertider, rekommenderar jag verkligen det. Priserna på vandrarhem är inget i jämförelse med högsäsongerna i Barcelona. Du kan spara mycket pengar och det är förvånansvärt soligt för årstiden. En säng i ett vanligt vandrarhem kostar cirka 25 € under sommartider. Under vintern kostar det cirka 10 €. På kvällarna är det bra att ha på sig en bra jacka men vintersolen håller dig varm under dagen.

 

Mysiga gator, Barcelona

Mysiga gator i Barcelona

 

Montserrat, Barcelona

Montserrat, Barcelona

 

Jämför sms lån för en billig resa i Europa här >

 

/Enkla Lån