nya vanor

Etablera nya vanor

Istället för att sätta nya mål 2020, väljer jag att etablera nya vanor. Så vi spenderar våra dagar är hur vi spenderar våra liv och därför är detta viktigt. 

  1. Ibland är vi så fokuserade på att nå våra mål att vi glömmer att leva i nuet. Jag vill ta tiden att njuta av nuet och vara mer mindful. 
  2. Jag jobbar hemifrån just nu och det kräver disciplin för att vara produktiv. Jag blir oftast distraherad så att jag vill ta mig tiden att planera mina dagar bättre. Detta gör att jag kan fokusera på min arbetsuppgifter och bli av med distraktion. Detta inkluderar att schemalägga tid för träning, ärenden, jobb etc. 
  3. Jag är för mycket på sociala medier. Jag brukar använda ursäkten att jag enbart använder sociala medier för jobbet. Det är dock viktigt att vara ledig minst en gång i veckan då jag stänger av TV:n och telefonen. Istället kan jag under den tiden se över mina investeringar, spela sällskapsspel, vara kreativ (måla), gå en promenad eller testa en ny hobby. 
  4. Jag skulle gärna vilja spara 20% av min inkomst. Detta betyder att jag måste minimera utgifterna och hitta sätt att tjäna extra pengar. Mina sparpengar kan jag använda till mina drömmar. 
  5. Ibland kan jag vara hård mot mig själv. Jag vill fokusera på att vara mer snäll mot mig själv. Detta kan hjälpa mig att växa och transformera mig till att vara mer hälsosam och kärleksfull. Forskning visar att de personer som är mer omtänksamma och förstående mot sin omgivning sällan är lika snälla mot sig själva. Detta leder i till insikten “jag är inte värd någonting” och de lyckas inte bli lyckliga och får sämre hälsa. Slutar vi att klandra oss själva och istället börja gilla det som vi är bra på och det som vi är mindre bra på. Då kommer vi inte bara bli lyckligare utan även få bättre hälsa. 

Spara pengar med hög ränta

[table id=2 responsive=stack responsive_breakpoint=”device” /]

Brukar du sätta nya vanor för dig själv? Vilken är din nya vana som du vill etablera 2020?