Hitta en online-återförsäljare

1. Håll koll på pålitliga och kända varumärken

För skor av bästa kvalitet är det bäst att handla på butiks- eller varumärkeswebbplatser som du kan lita på. Hemsidor som har bra omdömen. Även om du hittar bra på priser på en okänd tredjeparts säljare, har du inte samma garanti för att dina skor är av god kvalitet eller den produkt som faktiskt visas på bilden.

Håll dig till officiella varumärkeswebbplatser och igenkännliga online skobutiker som du litar på för bästa service och produkter. Kolla på webbplatsens ”Om oss” – sida och bläddra runt för att se om företaget är legitimt.

2. Välj en butik med bra returpolicy

Även om du köper rätt storlek och stil finns det en stor chans att du fortfarande behöver returnera dina skor. Läs butikens returpolicy i sin helhet och ha koll på vad som förväntas av dig som kund. Ska du betala för returen? Kommer du att få pengarna tillbaka till ditt kreditkort eller ges det som ett presentkort. Vissa butiker återbetalar i sin helhet, andra företag erbjuder enbart presentkort.

3. Beställ från ett varumärke du köpt från tidigare

Köper du från ett varumärke som du tidigare köpt av vet du mer eller mindre hur storlekarna passar dig. Storlekarna tenderar vara relativt konsekventa för ett varumärke. Har du redan köpt en storlek som passar dig för ett varumärke finns det en stor chans att andra skor från samma varumärke passar dig också. Har du till exempel redan köpt ett par Nike-sneakers, brukar du förmodligen använda samma storlek för ett par andra Nike-skor.

4. Gå till den fysiska affären och prova skon innan du köper den online

Har du aldrig köpt en sko från ett specifikt varumärke tidigare är en bra teknik att säkerställa rätt storlek genom att prova den i fysisk butik först. Det är speciellt viktigt så att du slipper tänka på returer. Beställ därefter skorna online för eventuella rabatter eller bättre villkor.

/Skor på nätet