Idag tänker jag extra mycket på hur viktigt det är att må bra, både för sig själv och för de som betyder mest i livet. Om man lägger all sin tid och energi på småsaker kommer man inte ha tid över för det viktigaste. Ting som betyder mest för en och gör att livet känns meningsfullt. Vad vill säga med detta är att man ska ta hand om det viktigaste först. Notera vad som är avgörande för din lycka.

Vi kulle rekommendera dig att lägga din tid och energi på det som betyder mest för dig och gör att livet känns meningsfullt. Ta dig tid med familjen, lek med barnen, motionera, ät gott, rå om dig själv och din hälsa och njut av arbetet, fritiden och livet. Passa på att njuta av det som verkligen betyder något!

Tid till att städa huset och kasta soporna kommer alltid att finnas. Fokuserar du dock på för mycket kommer du inte att hinna med det viktiga i livet.

Vilka värderingar är viktigast för dig att må bra?

Innan du svarar på denna fråga måste du förstå vad värderingar är generellt sett. Dina värderingar är de saker du tycker är viktiga för dig i privatlivet och på jobbet.

De (borde) bestämma dina prioriteringar och innerst inne är det förmodligen de kriterier som mäter om ditt liv utvecklar sig till vad du önskar dig.

När de saker du gör och hur du beter dig matchar dina värderingar är vanligtvis livet bra – du är nöjd och glad. När dina värderingar och vad du gör och hur du beter dig inte matchar känns saker och ting… fel. Detta kan leda till en stor känsla av olycka.

Det är därför viktigt att göra ett medvetet val att identifiera dina värderingar.

Läs mer om värderingar och hur du kan identifiera vilka som är viktiga för dig här >

#tadigtidmedfamiljen #lekmedbarnen#motionera #ätgott #råomdigsjälv#njutavarbetet #fritiden #livet

 

/Sofia

Enkla Lån