Vart kan man köpa sina blommor billigt? För kom igen, alla gillar väl att ha sitt hem och sin trädgård fyllda av vackra blommor? Det finns en anledning till att alla visningslägenheter och mäklarfoton jobbar med växter som ger det där lilla extra för att få lägenheten att se lite finare ut.

Vi kommer prata om de olika platser du kan handla dina blommor på och när det bäst lämpar sig att handla på var och en av dessa. Sen kommer vi gå in på lite hacks på hur du kan få mycket blommor för pengarna, eller ibland få blommor utan ens några pengar eller till och med TJÄNA pengar på blommor. What? Vi vet, vi har många tips i rockärmen.

Vart handlar jag billigast blommor?

Man kan handla blommor på så många ställen. Vi har en hel del olika fysiska butiker att välja mellan. Plantagen, handelsträdgårdar och Blomlandet har specialiserat sig på endast blommor och där finns förstås ett väldigt stort utbud och mycket hjälp och expertis att få. Priserna är också ganska höga, vilket är förståeligt. Vill du handla där så glöm inte att leta upp sektionen med nedsatta blommor – för där man kan fynda.

Hornbach är ytterligare en kandidat som har ganska stor avdelning med blommor, och här är priserna snäppet snällare. Spana in de blommor som är kampanjvara för tillfället – där kan du fynda!

Blommor säljs även i dagligvaruhandeln. Ica, Coop och Lidl och alla de andra kända butikerna har i alla fall en liten sektion av blommor. Här är det mycket billigare, men det beror såklart återigen på vad du är ute efter. Det är mer standardblommor som säljs i livsmedelsbutikerna.

Sen har vi en udda men välkänd fågel – Ikea. Ska du köpa en stor palm eller dylikt är Ikea definitivt billigast och du hittar heller inte så stora växter i livsmedelsbutikerna. Men de har såklart inte alla de unika sorterna som Plantagen har.

Ni har väl alla hört om butiksdöden? Den har såklart även tagit sin del av kakan i blomvärlden. Onlinebutiker såsom odla.nu (affiliatelänk) och Gardenstore (affiliatelänk) har en massa fina erbjudanden. Prenumererar du på Gardenstores nyhetsbrev får du dessutom 50 kr rabatt. De vann årets e-handlare 2019 i kategorin trädgård. GardenStore har mer växter för trädgården, tänk häckar, träd och dylikt. Under denna kategori faller även Granngården (affiliatelänk). Odla.nu har mer perenner och bär och ett stort utbud av fröer. Just nu har de också flyttrea med upp till 70 % rabatt.

Har du ett fruktstånd i din närhet säljer de ofta snittblommor till väldigt bra priser. Här kan du fynda – särskilt när det är några minuter kvar till stängning.

Blom-hacks

Pust! Nu har vi gått igenom alla butiker som säljer blommor. Men det finns en hel del hacks för att spara pengar på blommor. Förutom att tänka på var du handlar så kan du också hitta en massa kreativa sätt att få blommor på.

  1. ta sticklingar av vänner och bekanta.
  2. Dumpstra blommor. Dumpstring är alltså då du söker dig till affärernas sopcontainrar efter stängningstid. En del har alltså dessa olåsta och då kan man göra fynd.
  3. Köp frön och odla själv.
  4. Köp en mindre växt som du sedan låter växa sig större.
  5. Man kan odla fina växter av frön/kärnor från frukter man hittar ute. Ekollon tex har ju varit trendigt ett tag.
  6. Sticklingar kan sättas i fina små vaser eller så kan du klippa lite av blommorna i trädgården och sätta i en vas.
  7. Ta en promenad och plocka in lite fint från naturen. Är det höst kan man göra mycket fint med höstlöv eller rönnbär. Är det vinter kan du skapa något fint av kottar, grankvistar och mossa.

Tjäna pengar på blommor

Men vi lovade ju ett tips där du skulle kunna tjäna pengar på dina blommor också? Japp, det kommer här nu. Du kan ta sticklingar eller frön på dina växter och sälja i grupper på Facebook.  Vissa populära och udda växter såsom varianter av Monstera kan du ta en rejäl slant för.